İrmiksiz şekerpare nasıl yapılır? İrmiksiz şekerpare tarifi,yapılışı, gerekli malzemeler ve püf noktası

İrmiksiz şekerpare nasıl yapılır? İrmiksiz şekerpare tarifi,yapılışı, gerekli malzemeler ve püf noktası

Türk mutfağının en çok sevilen lezzetlerinden birisi olan şekerpareyi irmiksiz şekerpare tarifi ile deneyenler tadına hayran kalıyor. Peki, irmiksiz şekerpare nasıl yapılır? Tabak tabak yemenize neden olacak irmiksiz şekerpare tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

19 Kasım 2021, Cuma 11:20 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

Tadına doyamayacağınız irmiksiz şekerpare tarifi, birçok yemeğin artıntan servis edebileceğiniz ve tatlı krizini kesecek bir lezzet. Peki, irmiksiz şekerpare nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız irmiksiz şekerpare tarifi, hazırlanışı, yapılışı, gerekli malzemeler, püf noktası...

İRMİKSİZ ŞEKERPARE TARİFİ

İrmiksiz şekerpare malzemeler

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • Birkaç damla limon

İRMİKSİZ ŞEKERPARE YAPILIŞI

Pudra şekerini ,yağını ,yumurtasını ,kabartma tozunu derin kapta çırpıcı tel yardımıyla karıştırın.

Karışıma kontrollü un ekleyip kurabiye hamuru kıvamına getirin.

Hamuru toparlayıp ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlak şekil verin ve üzerine fındık, fıstık ya da ceviz batırın.

180 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.

Altı ve üstü pembeleşince fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

Tatlı soğuduktan sonra şerbeti hazırlayın. Tencereye su ve şekeri koyun. Kaynadıktan sonra içine 5-6 damla limon suyu damlatıp kaynatın ve son olarak şekerpare soğuk şerbet sıcak olacak şekilde tatlınızın üzerine şerbeti dökün. 1 saat bekledikten sonra servis edin. 


Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER 'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (19 Kasım 2021)