Türkiye (Son Dakika) İş adamını elektroşoklu gaspa iki tutuklama

İş adamını elektroşoklu gaspa iki tutuklama

Paylaş
İş adamını elektroşoklu gaspa iki tutuklama

İzmir'e, üniversitede okuyan çocuğunu görmeye gelen Somalı işadamı A.T.'ye tuzak kurup, elektroşokla bayıltarak çıplak görüntülerini çektikleri, parasıyla cep telefonunu gasp ettikleri iddiasıyla yakalanan biri kadın iki kişi tutuklandı

Olay, dört gün önce Buca İlçesi’nde bulunan bir rezidansta meydana geldi. İddiaya göre üniversitede okuyan çocuğunu görmek için İzmir’e gelen Manisa Somalı işadamı A.T., daha önceden tanıştığı E.Ö. isimli genç kızla birlikte eve gitti. Kızla sohbet ederken kapı zili çaldı. Kapının açılmasıyla birlikte, yüzleri maskeli üç kişi "polisiz" deyip A.T.’yi, elektroşok cihazı ile bayıltadak dövdü.

Haberin Devamı

"BİRİSİ İŞ ADAMININ ARKASINA GEÇTİ BİRİSİ VİDEOYA ÇEKTİ"

Ardından da biri, kıyafetlerini çıkarttıkları işadamının arkasına geçerken, diğeri de cep telefonu kamerası ile kayda aldı. Ardından da cebinde bulanan 4 bin lira, 170 euro para ve cep telefonunu aldı. İşadamını baygın şekilde otomobile bindiren 4 kişi, cebine de "A.T., video elimizde. Ayağını denk al. Yoksa herkes o videoyu izler. Sesini kıs. Bundan sonra kimsenin karısına kızına bakma" yazılı not koydu.

KENDİSİNİ ARABADAN DIŞARI ATTI

Yolda giderken kendini araçtan dışarı atan işadamı A.T. karakola gidip şikayetçi oldu. A.T. ifadesinde, "Üniversitede okuyan çocuğumu görmek için İzmir’e geldim. Daha önceden tanıdığım E.Ö. ile telefonla görüştüm. Beni eve davet etti. Birlikte oturuyorduk. Birden eve gelen ve polis olduklarını söyleyen yüzleri maskeli üç kişi içeri girdi. Beni darp edip, eletroşok cihazı ile bayılttılar. Çıplak soyup videoya çektiler. Cebimde bulunan para ve cep telefonunu aldılar. Arabadan atlayıp ellerinden kurtuldum. Amaçları bana şantaj yapıp para sızdırmaktı. Tuzak kurmuşlar. Sanıkların hepsinden şikayetçiyim" dedi.

Haberin Devamı

"PANTOLONUNU GİYMEYE ÇALIŞIYORDU"

Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, şüphelilerin kimliklerini belirledi. Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri, erkek olan zanlılardan S.T. ve kadın zanlı E.Ö.’yü yakaladı. Emniyette ifadesi alınan sanıklardan madenci S.T., "Benimle birlikte olayda adı geçen Y.E. ile Soma’dan tanışıyorum. Geçen mart ayında karşılaştık. Üniversiteye hazırlanıyordum. Kendisine üniversiteye hazırlanmak için İzmir’deki evinde kalıp çalışmayı teklif ettim. Burada sevgilisi E.Ö. ile birklikte kaldığını söyledi. Yanında kalmamı kabul etti. Bir buçuk ay önce gelip evde kalmaya başladım. Kendisi ara sıra eve geliyordu. Olay günü E.Ö., bana ’Bugün Soma’dan misafirim gelecek, bana müsaade edermisin, evde yalnız kalacağız’ dedi. Ben de dışarı çıktım. Diğer aranan sanık O.Ç. ile telefonla görüşüp Bornova’da buluştuk. E.Ö., gece saat 23.00 sıralarında cep telefonu ile aradı, sesi titriyor ve ağlıyordu. Bana ’Beni buradan gel al, işler karıştı’ deyip telefonu kapattı. Ben de panikledim ne yapacağımı şaşırdım. Ben, Y.E. ve O.Ç. hep birlikte daireye gittik. Zili çaldık, kapı açılmadı. İçeriden bağırış sesleri geliyordu. E.Ö. kapıyı açtı. A.T. pantolonunu giymeye çalışıyordu. Panikleyip odaya kaçtı. A.T.’ye saldırıp darp ettik, kendisi bayıldı. Baygın halde, otoparkta bulunan otomobile bindirdik. Hastaneye giderken, otoparktan çıkar çıkmaz A.T., kendini otomobilden aşağı atıp ’imdat imdat’ diye bağırıp kaçmaya başladı. Biz de panikleyip Balıkesir’e kaçtık. Daha sonra tekrar İzmir’e geldik. Ben işadamını elektroşok cihazıyla bayıltıp parasını almadım, pantalonun indirip arkasına geçmedim. Suçlamaları kabul etmiyorum" dedi.

Haberin Devamı

"TECAVÜZ ETMEYE ÇALIŞTI"

E.Ö. ise "Müşteki ile aynı mahallede oturuyoruz. Kendisini tanıyorum. Beni cep telefonu ile arayıp yanıma gelmek istediğini söyledi. Baştan kabul etmedim. Eve geldi. Birlikte oturup sohbet etmeye başladık. Birden bana saldırıp cinsel tacizde bulunup, tecavüz etmeye kalkıştı. Elinden zor kurtuldum. Odaya gidip telefonla S.T.’yi arayıp yardım istedim. Üçü eve gelip beni A.T.’nin elinden kurtardı" dedi. Adliyeye sevk edilen E.Ö. ve S.T., Cumhuriyet savcısında da aynı ifadeyi verdi. Savcı her iki sanığı ’yağma, kasten yaralama, şantaj ve tehdit’ suçlarından tutuklanmaları istemiyle nöbetci sulh ceza hakimliğine gönderdi. Hakimlik her iki sanığı tutuklarken, diğer zanlılar Y.E. ve O.Ç. hakkında da yakalama ve gıyabi tutuklama kararı verdi. Polis, zanlılardan Y.E. ve O.Ç.’nin yakalanması için çalışma başlattı.

Haberin Devamı