Eğitim - Kariyer İş Bankası 20 bininci satranç sınıfını açtı

İş Bankası 20 bininci satranç sınıfını açtı

Paylaş
İş Bankası 20 bininci satranç sınıfını açtı

Türkiye İş Bankası, satranç sınıfları açmaya devam ediyor

Türkiye Satranç Federasyonu’nun 2005 yılından bu yana ana sponsoru olan Türkiye İş Bankası, satranç sınıfları açmaya devam ediyor. 20 bininci satranç sınıfı Sarıyer Bala Hatun İlkokulu’nda açıldı. İş Bankası, açtığı satranç sınıfları ile ilköğretim okullarında çocukları satranç oynamaya teşvik etmeyi ve sınırlı okullarda malzeme yetersizliğini ortadan kaldırmayı hedefliyor.

Destek devam edecek

İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, çocukların zihinsel gelişimlerinde olumlu etkileri bulunan satrancın aynı zamanda çocukların kötü alışkanlıklardan uzak durmalarına da vesile olduğunu söyledi. 12 yıldır satranca verdikleri desteği önümüzdeki yıllarda da sürdüreceklerini belirten Bali, açtıkları satranç sınıfı sayısının 20 bine ulaşmasının bu konudaki kararlılıklarının göstergesi olduğunu kaydetti.

Güçlü iş birliği

Türkiye İş Bankası ile birlikte kurdukları güçlü iş birliği ile çok büyük mesafeler kat ettiklerini söyleyen Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, “Ana sponsorumuz İş Bankası ile birlikteliğimizin enerjisi, ülkemiz adına çok güzel gelişmelere vesile oldu. Türkiye İş Bankası ile ülkenin dört bir yanına satranç sınıfları açmaya devam edeceğiz” dedi.

Haberin Devamı