Siyaset İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali: Darbe girişimini bir kez daha kınıyoruz
Paylaş
İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali: Darbe girişimini bir kez daha kınıyoruz

Bali: 15 Temmuz 2016 akşamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en kıymetli eseri olan Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığına, bütünlüğüne ve demokrasimize kastedilerek menfur bir silahlı darbe girişiminde bulunuldu

Ülkemizi çatışma ortamına sürüklemek, demokrasiyi, hukuk devletini ve toplumsal barışı yok etmek hedefiyle gerçekleştirilen bu teşebbüsü bir kez daha kınıyoruz.

Bu zor süreçte azim ve kararlılıkla Cumhuriyetimize ve demokrasimize sahip çıkan, üçüncü sınıf bir ülke olma riskiyle karşı karşıyayken birinci sınıf bir demokrasi imtihanı veren milletimize, devletimize, kahraman güvenlik güçlerimize, meclisimize ve sağlam siyasi duruşa tekrar şükranlarımızı sunuyoruz.



Sağlam bir duruş sergiledik


Darbe girişiminin hemen ardından Türkiye’nin Bankası olarak her zaman olduğu gibi, o olağandışı dönemde de tüm varlık ve gücümüzle ülkemizin, milletimizin hizmetinde olacağımızı, gereken her tür desteği vereceğimizi ifade etmiştik. Bu taahhüdümüzün gereğini faiz indirimleri ve kredi yapılandırmaları gibi inisiyatiflerle muhataplarımızı rahatlatacak imkânlar sağlayarak en iyi şekilde yerine getirdiğimize inanıyorum.

İş Bankası olarak çok net bir şekilde ülkemizin, milletimizin hizmetinde olacağımızı, bunun için bilançomuzu, imkânlarımızı, özkaynaklarımızı sonuna kadar kullanacağımızı ifade ettik. Bundan sonra da bütün bu politikalarımızı aynı yapıcılıkla sürdüreceğiz.

Haberin Devamı