Gündem İş ilanındaki 'tesettürlü olmayan' ifadesi tepki çekti

İş ilanındaki 'tesettürlü olmayan' ifadesi tepki çekti

Paylaş
İş ilanındaki 'tesettürlü olmayan' ifadesi tepki çekti

Bir kariyer sitesine 'İlhan Gülmez Mali Müşavirlik Bürosu' adına verilen iş ilanında, aranan kadın adaylar için 'tesettürlü olmayan' ifadesinin kullanılması tepkilere neden oldu. Müşavirlik bürosu yetkilileri konu hakkında konuşmayacaklarını belirtti

Büro ismiyle bir kariyer sitesine "Yetiştirilmek Üzere Muhasebe Elemanı" şeklinde ilan verildi.

Haberin Devamı

İlanda, aranan kadın adaylar için "tesettürlü olmayan" ifadesinin yer alması, vatandaşların tepkisine yol açtı.

İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Yücel Akdemir, yaptığı açıklamada, sosyal medyaya intikal eden ve tepkiyle karşılaşılan durumla ilgili odalarının gerekli hassasiyeti gösterdiğini belirtti.

'TASVİP ETMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL'

Akdemir, "Odamız kurulduğu günden bu güne kadar her türlü ötekileştirmenin karşısında olmuştur. Mesleğimize yakışmayan bu tip anlayışları tasvip etmemiz mümkün değildir. Bu anlayışı şiddetle kınıyoruz. Gerekli çalışmaların yapılmasına ilişkin sürecimizi başlatmış olup, konunun takipçisi olduğumuzu kamuoyuna bildirmek isteriz." dedi.

'EŞİTLİK İLKESİNE AYKIRI'

Hukukçular Derneği Genel Başkanı Avukat Cavit Tatlı da, "tesettürlü olmayan" ibaresi kullanılarak, kişileri ötekileştirmenin hiçbir meşru yanının bulunmadığını söyledi.

Haberin Devamı

Toplumun belli hassasiyetlerinin olduğunu dile getiren Tatlı, şunları kaydetti:

"Toplumun temel dinamiklerini oluşturan din, dil, ırk ve engel durumu gibi hususlar, vatandaşların çok hassas olduğu ve kesinlikle üzerine gidilmemesi gereken hususlardır. Bu değerleri gerekçe göstererek kişileri diğerlerinden ayırmak, toplum içerisinde faşist bir yaklaşımın oluşmasına neden olup nefret algısını oluşturacak ve yalnızca toplu denildi.

Öte yandan İlhan Gülmez Mali Müşavirlik Bürosu yetkilileri konu hakkında konuşmayacaklarını belirtti.

AA