Pazar Postası 'İş ile özel hayat şalterlerini iyi açar kaparım'
Paylaş
'İş ile özel hayat şalterlerini iyi açar kaparım'

Tekstil sektörü denilince belki de ilk akla gelen isimdir Osman Benzeş. Duayen iş adamı Osman Benzeş, sahibi olduğu APS Tekstil ile dünyanın en gözde kadın dış giyim üreticilerinden biri

ÇAĞRI BİLGİN

Haberin Devamı

cagri.bilgin@posta.com.tr

twitter.com/cagri.bilgin@posta.com.tr

Dünyanın birçok markasına hazırgiyim üretiyor. 40’ıncı yılını kutlayan APS Tekstil için Osman Benzeş, “Ülkemde ve özellikle sektörde sayısız ilkleri yapmakla kıvanç duyuyorum. Heyecanım ve kendime inancımla, hep bana özgün felsefe ve düşünce yapısında iş ve özel hayat uygulamasını becermeye çalıştım” diyor. Yarın ölecekmiş gibi hızlı yaşamaya, hiç ölmeyecekmiş gibi onurlu bir duruş sergilemeye çalıştığını söyleyen Osman Benzeş, “Türkiye dışında hiçbir ülkede yaşama mecburiyetim olmaz inşallah. İstanbul ise Tanrı’nın büyük bir lütfu” vurgusu yapıyor.

Büyük Kulüp’te kahvaltı

Eski milli futbol hocası Fethi Demircan’ın gevşeme egzersizlerinden sonra , haftada 2-3 kez hep birlikte Büyük Kulüp, Pelit veya Çupi’de kahvaltı yapıyoruz. Sonra evde duş, buhar banyosu, 15 dakika eşimle çay faslı, biraz gazete ve 10.30-11.00 civarı işte oluyorum. Sporun ardından buhar banyosu vücudumun belli bir kiloda ve formda olmasını sağlıyor.

Haberin Devamı

Yürüyüş ekibimiz var

İstanbul’da olduğum her sabah saat 07:15’de Tanrı’ya bir gün daha sağlıklı ve huzurlu kalktığım için şükrederim. Süratle hazırlanır ve sahile yürüyüşe çıkarım. 10 kişilik bir yürüyüş ekibimiz var. Her gün minimum 4-5 arkadaşımla 6 kilometre civarı 1 saat 10 dakika Fenerbahçe Orduevi’nden Suadiye Otel’e kadar gider döneriz. Dünyanın en güzel yürüyüş parkuru diyebiliriz.

Marka takıntım yok

Alışveriş benim için hem çok zor hem de kolay oluyor. Her şeyin maliyetini bildiğiniz için alış veriş kolay olmuyor. Genelde üzerime güzel oturan, konforlu hissettiren giysiler ve ayakkabılar tercih ediyorum. Marka takıntım yoktur. Kendimi güzel ve rahat hissetmeliyim, gerisi boş benim için.

You Tube bana yetiyor

Sinema-müzik-yönetmen-konser bu tarz kültürel faaliyetler bende zayıf diyeceğim ama teknoloji sayesinde hiçbir şeyden de geri kalmıyoruz. İnternet ve Youtube beni hem film hem müzik konusunda çok doyuruyor.

Tatil adamı değilim

Tatil bir kültür işi, görgü ve alışkanlık. Çocukluğunuzda ve gençliğinizde görmediyseniz sonradan olmuyor. Çok hareketli bir yaşantım var. Her 10 günde bir kısa seyahatim oluyor. Ben iş ile özel hayat şalterlerini açıp kapamayı iyi becerdiğimi sanıyorum.

Haberin Devamı

Yelkenlim Bodrum’da duruyor

Kaçtıkça tüm sahillerimiz ve Yunan Adaları elimin altında. Adeta cennet köşelerini birkaç saat içinde kontrolüm altına alabiliyorum. Yurtdışı büyük şehirler benim için cazibesini yitirdi. Hiç aramadığım gibi gittiğimde de en fazla 2-3 gün durabiliyorum. Ayrıca Merzifon’da kendime küçük bir çiftlik yaptım. Orada 500 kadar hayvanım var. Tavuklar, bıldırcınlar, hindiler, tavuskuşları, ördekler, keçiler... Burada tamamen organik yumurta, süt, peynir ve yoğurt üretiyoruz.

Fırında denemelerim oluyor

Evde hiç yemek yapmam. Sadece pazar aile kahvaltılarında spesiyal menemen yapar aileme sunarım. Eşim mutfakta çok yeteneklidir. Ama teknede hissederek birçok yemeği yapmayı ve keşfetmeyi seviyorum. Merzifondaki fabrikamızda da bir taş fırın yaptık. Oraya gittiğim zaman da fırında yemek denemelerim oluyor. Ayrıca bu fırında tamamen organik ürünlerden kendi ekmeğimizi de pişiriyoruz.

Haberin Devamı

Rakılarımız çok güzel

Sportif ve sağlıklı yaşam tercihiniz olunca alkol tüketiminiz de asgariye iniyor. Ancak rakılarımız çok güzelleşti. Şarapta hiç yabancı marka aramıyorum. Öküzgözü, boğazkere, Bozcaada vs çok değişik yöre, üzüm ve tadlar var.

Muğla ve adalar

Dışarıda mekan sınırsız. İstanbul şu anda dünyanın her bakımdan farklı, heyacanlı ve 24 saat yaşayan bir bölgesi. Aklınıza ne gelirse, içinizden ne geçiriyorsanız ulaşabileceğiniz, tadabileceğiniz ve yaşayabileceğiniz ilahi bir şehir. Mekanlar konusunda isim veremem ama damak tadınız ve çevreniz varsa cennetin metropol tarifi İstanbul, doğa tarifi Muğla koyları ve çevresindeki adalar.

Çok kitap alırım

Her 15 günde bir kitabevine girer 5-10 kitap alırım. İçlerini biraz karıştırır 30-40 sayfasını okurum ve hayatın yaşanmış ve hayal edilen türlerine dalar giderim. Sonra ayaklarım, beynim, zekam bana nasıl yaşayacağım ve hissedeceğimin koordinatlarını verir. Başına buyruk, bağımsız bir yaşam kurgusunu 60 yıldır başarıyla uyguluyorum.

Haberin Devamı

METRO kullanmayı severim

2-3 güzel saatim var. Ancak taşımak çok kolay olmuyor. Gittikçe sadeliğe saygı duyuyorum. 8 yıllık bir Toyota cip kullanıyorum. Metro, deniz motoru ve vapurla seyahatten zevk alıyorum. Anadolu’dan toplanmış bakır mutfak malzemelerim, yabancı semaverler ve kılıç koleksiyonum var.

(24.02.2013 tarihli Posta Karnaval'dan alınmıştır.)