Kaş İş insanından eğitime katkı

İş insanından eğitime katkı

Paylaş
İş insanından eğitime katkı

İş insanından eğitime katkı

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA)- ANTALYA'nın Kaş ilçesinde iş insanı İzzet Kara tarafından okullara bağışlanan dizüstü bilgisayarlar ve yazıcılar törenle okul müdürlerine teslim edildi.

Kaş ve Fethiye'de faaliyet gösteren bir turizm firmasının sahibi olan iş insanı İzzet Kara, Kaş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne toplam değeri 596 bin lira olan 196 dizüstü bilgisayar ve 56 yazıcı bağışı yaptı. Bağışlanan bilgisayar ve yazıcılar, Kaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde düzenlenen törenle okul müdürlerine teslim edildi. Törene Kaymakam Bülent Kayacan, Kaş Emniyet Müdürü Erkan Kaçar, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Galip Karakan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Atılgan, iş insanı İzzet Kara, milli eğitim şube müdürleri, okul müdürleri katıldı.

Kaymakam Bülent Karacan, "Eğitim bu ülkenin ve her ülkenin en önde gelen sorunu. Eğitim donanımlı ve kaliteli okullarda yapılırsa başarıya ulaşır. Donanımlı okullarda yapılan eğitim, öğrenciler üzerinde çok önemli ve olumlu katkılar sağlar. Gücü yeten vatandaşlarımızın eğitime katkısı çok önemli. Bugün bunun burada çok güzel bir örneğini yaşıyoruz. Herkes hayırsever olamaz. Hayırseverlik gönül işidir. Bu anlamda, Kaş eğitimine çok önemli bir katkı sağlayan iş insanı İzzet Kara'ya teşekkür ediyorum" dedi.

İş insanı İzzet Kara da "Bu ülkenin geleceği eğitimle şekillenir. Yeni nesiller teknoloji çağında, teknolojik olanaklara kavuşarak geleceğe hazırlanabilir. Eğitime katkı sağlamak olanağı olan herkesin görevi olmalıdır. Biz grup olarak bu katkıyı vermeye devam edeceğiz. Yeter ki yeni kuşaklar iyi ortamlarda, daha iyi olanaklarda eğitim alabilsin. Bu süreçte beni teşvik eden Kaş Kaymakamı Bülent Karacan ve Kaş İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Atılgan'a teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından öğrenci sayısına göre Kaş'ta eğitim öğretim yapan her ana okulu, ilkokul, ortaokul ve liseye verilecek dizüstü bilgisayar ve yazıcılar okul müdürlerine teslim edildi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı