Sağlık İş yerinde de seks olur

İş yerinde de seks olur

Paylaş
İş yerinde de seks olur

Boston Massachusetts Üniversitesinden Dr. Sheree Conrad ve Dr. Michael Milbum'un iddiasına göre insanların cinsel yaşamlarında ve tabii hayatta mutlu olup olmamalarını işte bu "SIQ" belirliyor. Yani Cinsel Zekâ...

Dr. Conrad ve Dr. Milburn'ün 700 "kurban"ı terleten sorularına aldıkları yanıtlarla yazdıkları "Sexual Intelligence" isimli kitap bu yeni zekâ türünün hayatımızdaki önemine yazılmış bir methiye. Ama yanlış anlaşılmasın; bu yeni zekâ türünün zor pozisyonları başarıyla ifa etmek ya da erotik trafiği ustaca ayarlamakla pek ilgisi yok!

Söz konusu cinsel zekâ IQ'dan ziyade EQ yani duygusal zekâyla ilişkili görünüyor. Ama duygusal kelimesi sizi şaşırtmasın, "aşk - seks" ilişkisi açısından da çarpıcı tezler var kitapta...

Seksi üç türe ayırıyor Milbum ve Conrad: Saf fiziksel arzudan doğan "Öz Seks," fiziksel ve duygusal arzularla yakınlığı içeren "İlişki Seksi" ve bağımlık yaratan, seksin duygusal bir ihtiyaç yerine geçtiği "İkame Seks." Bu türler arasında en sağlıklısı duygusal ve fiziksel arzulan bir arada yaşatan cinsellik.

Milbum ve Conrad'ın araştırmasının bir başka çarpıcı sonucu, işyerindeki cinsel tecrübelerin sön derece yaygın olduğunun ortaya çıkması.

Araştırmaya katılan her üç kişiden biri çalışma arkadaşlarıyla cinsel ilişkiye girdiğini ifade etmiş...

Bu konuda yapılan istatistiki çalışmalar da bu oranın yüzde 80'lere kadar çıktığım gösteriyor. Conrad, "İşyerinde seks olmaz diye bir inanış vardır.Doğrusu şu ki, bal gibi olur. İnsanlar tabii ki bunu gizli yaşarlar ve çoğunlukla da ellerinde patlar" diyor.

Peki, neden bal gibi olur, diye soranlara da "Çünkü yatak odanızdan çıkarken cinsel duygularınızın şalterini indiremezsiniz" diyor Conrad.

İşte bu yüzden "cinsel açıdan zeki insanlar, cinsel kimliklerini genel kimliklerine oturtabilen kişilerdir" diye ekliyor...Uzmanların tezine göre duygulan farklı kategorilere ayırmak kişinin cinsel duygularının körelmesine ve sonuçta sağlıksız bir cinsellik anlayışı oluşturmasına da neden oluyor.


Tabii böyle kişilerin cinsel zekâsı da düşük kalıyor. Seks IQ'sunun yaratıcıları işte bu yüzden işyerinde cinselliğin reddedilmesini doğru bulmuyor.

Haberin Devamı