Gündem İşaret diliyle İstiklal Marşı okudular

İşaret diliyle İstiklal Marşı okudular

Paylaş
İşaret diliyle İstiklal Marşı okudular

Mersin'de, 'Gözden Dile Köprü Kuruyoruz Projesi' kapsamında eğitim alan 10 işitme engelli öğrenci, eğitimlerinin tamamlanmasının ardından 2013 Akdeniz Oyunları nedeni ile kentin tarihi mekanlarını fotoğraflayacak. İşitme engelli öğrenciler, tanıtım toplantısında işaret diliyle İstiklal Marşı okudu

Kaymakamlıkça hazırlanan ve Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Başkanlığı Ulusal Ajans’tan hibe almaya hak kazanan ’Gözden Dile Köprü Kuruyoruz’ projesi çerçevesinde, Yunus Emre İşitme Engelliler İlköğretim Okulunda okuyan işitme ve konuşma engelli 10 öğrenci, Mersin Fotoğraf Derneği (MFD) üyeleri Turan Sezer ve Doç. Dr. Baybars Sağlamtimur’dan ders almaya başladı. Projenin tanıtımı için Akdeniz Belediyesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Akdeniz Kaymakamı Zeki Arslan, Akdeniz Belediye Başkanı BDP’li Fazıl Türk, Akdeniz İlçe Emniyet Müdürü Hasan Güner, Mersin İşitme Engellileri Eğitim ve Kalkındırma Derneği Başkanı Abuzer Öner, Yunus Emre İşitme Engelliler İlköğretim Okulu Müdürü Pevrul Gül, fotoğrafçı Turan Sezer ve Doç.Dr.Baybars Sağlamtimur katıldı.

Toplantıda ilk olarak İstiklal Marşı okunurken, işitme engelliler işaret dili ile seslendirdi. Kaymakam Zeki Arslan, engellilere imkan verildiği takdirde çok iyi işler yapacaklarına inandığını söyledi. Proje ile engellilerin öz güvenlerinin ve sosyal uyumlarının artırılmasının yanında, engellilere yönelik toplumsal bilinç ve duyarlılığın arttırılmasını da sağlanacağını kaydeden Arslan, "Projenin temel hedefi, fotoğrafçılık gibi çok yönlü bir aktivite aracılığıyla genç yaşta tanışan engelli çocukların öz güvenlerinin arttırılması, fotoğraf aracılığıyla kendilerini ifade etme yeteneği kazanmaları, bunu yaparken de topluma adapte olabilme ve sosyal uyum yeteneklerinin geliştirilmesinin sağlanmasıdır. Ayrıca projenin başarılı olması halinde, çocukların 2013 Akdeniz Oyunları’nda fotoğraf çekmeleri için girişimde bulunacağız" dedi. Daha sonra öğrencilere fotoğraf makinası hediye edildi.

Mustafa ERCAN/MERSİN, (DHA)