Kumluca İşçilerden Kumluca Belediyesi'ne icra takibi

İşçilerden Kumluca Belediyesi'ne icra takibi

Paylaş
İşçilerden Kumluca Belediyesi'ne icra takibi

İşçilerden Kumluca Belediyesi'ne icra takibi

Ramazan SARIKAYALI/KUMLUCA, (DHA) - KUMLUCA Belediyesi'nin daha önce işten çıkardığı 20 işçi açtığı işe iade davasını kazandı. İşçiler yeniden işe başlamak için belediye şirketinin sunduğu sözleşmeyi çekince belirterek imzaladı. Ancak şirket işçilerin çekinceli olarak imzaladığı yeni sözleşmeyi kabul etmedi. İşçiler de bunun üzerine avukatları aracılığıyla belediye ve şirket hakkında icra takibi başlattı.

Kumluca Belediyesi tarafından 2019 aralık ve 2020 ocak aylarında işten çıkartılan 80 işçiden 24'ü tazminat davası, 20'si işe iade davası açtı. Diğer işçiler ise herhangi bir yasal işlem başlatmadı. 24 işçinin tazminat davası sürerken, 20 işçinin açtığı işe iade davası sonuçlandı. Kumluca İş Mahkemesi, işçilerin işe iadelerine karar verdi. Kumluca Belediyesi kararı bir üst mahkemeye taşıdı. 2021 yılı temmuz ayı sonunda Kumluca İş Mahkemesi'nin verdiği karar Antalya İstinaf Mahkemesi tarafından bozulmayınca işçilerin avukatları kararı 2021 yılı ağustos ayının ilk haftasında Kumluca Belediyesi'ne gönderdi ve işçilerin işe iadelerini istedi. Kumluca Belediyesi Sarnıçtepe Şirketi'nde bu yıl 31 Ağustos günü işe başlamaları için işçilere tebligat yayınladı. İşçiler yeniden işe başlamak için 31 Ağustos Salı günü Kumluca Belediyesi Sarnıçtepe Şirketi'ne geldi.

Daha sonraki süreçte yaşananlarla ilgili işçilerin avukatı İsa Bircan, açıklamada bulundu. İsa Bircan, "2020 yılı şubat ayında başlatılan bir işe iade davamız var. Bu dava Kumluca Belediyesi tarafından hiçbir hakları ödenmeden bir telefon ile işten çıkartılan işçilerin işe iade ve tazminat davasıdır. İşten çıkartılan 24 işçinin tazminat davası sürerken 20 işçimiz işe iade davasını kazandı. Kumluca Belediyesi'ne bağlı Sarnıçtepe Şirketi, işe iade davasını kazanan işçilerimizi 31 Ağustos'ta işbaşı yapmaları için çağırdı. Şarnıçtepe Şirketi'nden 'mahkeme kararlarını bir tarafa bırakıp, çalışmak istiyorsanız, normal bir işçi gibi asgari ücretten, belirli süreli yeni bir sözleşme imzalamak kaydıyla işe başlayın' denildi. Yeni sözleşme ile geriye dönük haklarından vazgeçmiş olacaklardı. İşçiler geriye dönük haklarıyla çalışmak için mahkemeye başvurmuşlar ve kazanmışlardı" dedi.

İşçilerin 'Biz aynı haklarımızla, eski pozisyonumuzla çalışmak istiyoruz, mahkemenin kararlarının uygulanmasını istiyoruz' dediğini anlatan İsa Bircan, "Ama her şeye rağmen 31 Ağustos günü öğleden önce Sarnıçtepe Şirketi'nin dayattığı sözleşmeyi ihtirazı kayıt ile imzaladılar. Öğleden önce bu sözleşmeyi kabul eden Kumluca Belediyesi Sarnıçtepe Şirketi akşam saatlerinde işçileri toplayıp bu sözleşme ile çalıştıramayacaklarını söylediler. Yaşanan tüm gelişmelerden sonra işçilerimizin avukatı olarak, Kumluca Belediyesi Sarnıçtepe Şirketi'ne ihtar çektik. 13 Eylül tarihine kadar fiilen bir cevap gelmeyince biz de Kumluca Belediyesi ve Sarnıçtepe Şirketi hakkında icra takibi başlattık" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı