Gündem İşçileri taşıyan otobüs devrildi

İşçileri taşıyan otobüs devrildi

Paylaş
İşçileri taşıyan otobüs devrildi

Sivas'ın Kangal İlçesi yakınlarındeki kömür işletmesinde çalışan işçileri taşıyan servis otobüsünün kontrolden çıkarak takla atıp devrilmesi sonucu 36 kişi yaralandı. İki kişinin kulağı koparken, bulunan kulak hastaneye yetiştirildi

Kaza, Sivas-Gürün karayolu 75’inci kilometrede Kocakurt Köyü yakınlarında meydana geldi. Kangal İlçesindeki Demir Export Kömür İşletmeleri’ne Sivas’tan işçi götüren Enver Oflaz’ın, kullandığı 58 EE 804 plakalı otobüs, yolda kayıp şiddetli rüzgarın da etkisiyle savruldu. Yan yatan otobüs, takla atarak şarampole devrildi. Kaza ihbarıyla olay yerine, polis, jandarma ve sağlık ekipleri gönderildi.

38 kişinin bulunduğu otobüsteki 36 işçi yaralandı. Yaralılardan 6’sının sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi. Yaralılar olay yerine gelen ambulanslarla Sivas’ta bulunan Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi, Numune ve Devlet Hastanesi ile Kangal Devlet Hastanesi’ne sevk edilerek tedaviye alındı. Kömür İşletmesi’nin yetkilileri ile çalışanları da kurtarma çalışmalarına yardım etti. Vinç yardımı ile otobüs kaldırılarak altında insan olup olmadığı kontrol edildi.

KAZA YERİNDE KULAK ARADILAR

Hastaneye götürülen yolculardan ikisinin kulağının koptuğu haberi ulaşınca olay yerine gelen jandarma ekipleri ile çalışanların mesai arkadaşları otobüsün içinde ve kenarında kulak aradı. Yapılan aramada yaralılardan Harun Korkmaz’a ait olduğu belirlenen kulak, içerisine buz ve kar doldurularak sivil bir araç ile Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne gönderildi.

Kulak hastaneye ulaştığında, hastanın Numune Hastanesi’ne sevk edildiği belirlendi. Haber üzerine hasta tekrar Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesi’ne getirilerek operasyona alındı. İlk kulağın bulunmasının ardından yaralılardan Hasan Sarıkaya’ya ait olduğu belirtilen diğer kulağı bulmak için de çalışma yürütüldü, ancak sonuç alınamadı. Kaza sonrası Vali Ali Kolat Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesi’ne giderek yaralılara geçmiş olsun dileğinde bulundu. Vali Kolat hastanede yaralıların sağlık durumları hakkında da bilgi aldı.

Kazada yaralanan ve hastanede tedaviye alınanlarden isimleri tespit edilenler şöyle: Otobüs şoförü Enver Oflaz, Cengiz Özbay, Güngör Koyuncu, Nejdet Kale, Murat Selam, Rüştü Yılmaz, Rahmi Kılıçer, Turan Sevinç, Hızır Şamlı, Hüseyin Erkan, Abdullah Gündem, Hasan Sarıkaya, Erol Kılcı, Suat Toptaş, Ali Eligüzel, Efkan Korkmaz, Salih Arslan, İlyas Özçelik, Harun Korkmaz, Hamit Tatar, Sezai Yavuzer, Yaşar Selam, Nihat Divrik, Halis Adem, Erdal Benli, Bekir Boz, Mehmet Çelik ve İhsan Şen.

Halife YALÇINKAYA-Hilal ÖZDEMİR/ SİVAS, (DHA)