Gündem İshak Alaton son yolculuğuna uğurlandı

İshak Alaton son yolculuğuna uğurlandı

Paylaş
İshak Alaton son yolculuğuna uğurlandı

Alarko Holding Kurucu ortağı ve Onursal Başkanı İshak Alaton için bugün Neve Şalom Sinagog’unda cenaze töreni düzenlendi.

Törene Musevi Cemaatinin önde gelen isimleri ile birlikte, iş, sanat, siyaset dünyasından isimler katıldı. Tören öncesi taziyeleri Alaton’un eşi Margarete Olga Alaton ile çocukları, Leyla Alaton ve Vedat Alaton kabul etti. Ünlü iş adamının kızı Leyla Alaton'un törende babası için duygusal bir konuşma yaptığı aktarıldı. İş adamı Alaton'un cenazesi törenden sonra Kilyos Musevi Mezarlığına defnedildi.

Önceki gün kalp yetmezliği teşhisiyle kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren Alaton için Neve Şalom Sinagogu'nda tören düzenlendi. Törene katılanları Alaton'un eşi Margarete Olga Alaton, kızı Leyla Alaton ve oğlu Vedat Alaton karşıladı.

Alaton için öğle vaktinde sinagogda dua edildi. Dua sırasında Alaton'un cenazesi sinagog önünde bir minibüste bekletildi. Basına kapalı gerçekleştirilen tören sonrası Leyla Alaton bir konuşma yaptı.

Törene, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ve İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, Alarko Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Garih, Alarko Holding Genel Koordinatörü Ayhan Yavrucu, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Erdal Bahçıvan, iş adamları Avi Alkaş, Zeynel Abidin Erdem ve Mehmet Cengiz, eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve Musevi cemaatinin önde gelen isimleri katıldı.

AKYOL: TÜRKİYE AŞIĞI BİR "ÖTEKİ"

Cenazeye katılan Hürriyet yazarı Taha Akyol, "İshak Alaton sanayi tarihinde nasıl yer aldıysa demokrasi tarihinde de öyle yerini alacak. Son röportajlarından birinde kendisini Türkiye aşığı bir öteki olarak tanımlıyordu. Buradaki ötekinin altını çiziyorum. Yahudi olmasından dolayı kendisinin 'öteki' olarak görüldüğü belirtiyordu ve bundan yakınırdı. Üzeyir Garih ile birlikte kurdukları şirket holding seviyesine çıkardılar. Üzeyir Garih ve İshak Alaton, bunlar iki Türk Yahudisi. Bu kişiler Türkiye'ye sağdık, Türkiye'ye aşık 'öteki'lerdi. Her ikisini de saygıyla anıyorum, ailesinin acısını paylaşıyorum" dedi.

LEYLA ALATON: BABAM İÇİN PARA ÖNEMLİ DEĞİLDİ



Akyol, İshak Alaton'un kızı Leyla Alaton'un törende yaptığı konuşmaya dikkat çekti. Akyol, babasının ardından törende konuşan Leyla Alaton'un, "Babam için para önemli değildi. Ne önemliydi saygı görmek" dediğini aktardı.

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ



Tören için emniyet güçleri tarafından sıkı önlem alındığı görüldü. Sinagog'un üzerinde bulunduğu cadde ve bu caddeye çıkan sokaklar polis bariyerleriyle kapatıldı. Tören için gelenler ve basın mensupları caddenin iki girişinde de kurulan polis noktalarından aranarak caddeye geçişleri sağlandı.

TAZİYE PROGRAMI

Özel harekat ve çevik kuvvet polislerinin yanı sıra sivil polis memurlarının da güvenliği sağlaması dikkati çekti. Alaton'un taziyeleri Ortaköy'deki Etz Ahayim Sinagogunda 14-15-17-18 Eylül tarihlerinde 17:30 ila 19:00 saatleri arasında ailesi tarafından kabul edilecek.

İş adamı Alaton için vefatının 7. gününde 19 Eylül saat 09:30'da dua töreni düzenlenecek.




İshak Alaton'un cenaze töreni