Dünya IŞİD bir Amerikalı gazeteciyi daha infaz etti

IŞİD bir Amerikalı gazeteciyi daha infaz etti

Paylaş
IŞİD bir Amerikalı gazeteciyi daha infaz etti

Irak Şam İslam Devleti (IŞiD) adlı terörist örgüt Amerikalı gazeteci Steven Sotloff'u infaz ettti. IŞİD, vahşi infaz görüntülerini yine internette yayınladı

Irak Şam İslam Devleti (IŞiD) adlı terörist örgüt Amerikalı gazeteci James Foley’i katlettiği vahşi görüntüleri 20 Ağustos’ta yayınlamıştı.

Haberin Devamı
startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer20714","20714","201409","20714--2147483648.jpg","1", "0","IŞİD’den ABD’ye ikinci mesaj");

Kan donduran bu görüntülerin sonunda infazcı terörist, ellerinde 1 yıldır rehin olan diğer Amerikalı gazeteci Steven Sotloff’u (31) gösterip “Kaderi Obama’nın alacağı kararlara bağlı” demişti.

ANNESİ YALVARDI AMA...

Steven Sotloff’un annesi IŞİD’e bir video gönderip “Oğlumun canını bağışlayın” diye yalvarmıştı.

IŞiD dün Steven Sotloff’u infaz etti.

İNGİLTERE BAŞBAKANI SERT ÇIKTI

İngiltere Başbakanı David Cameron, terör örgütü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) tarafından Suriye’de rehin alınan ABD’li serbest gazeteci Steven Sotloff’un öldürülmesine ilişkin görüntüler doğrulanırsa bunun "alçak ve acımasız bir cinayet olduğunu" söyledi. Cameron, yaptığı açıklamada "Eğer doğrulanırsa, bu alçak ve acımasız bir cinayettir. Duygu ve düşüncelerim, bu korkunç ve trajik durumla başetmeye çalışan Sotloff’un ailesi ve arkadaşlarıyla birlikte. Geçen birkaç hafta boyunca da defalarca söylediğim gibi: IŞİD hiçbir dini te ifadelerini kullandı.

İngiliz halkını korumak için halihazırda çok çalıştıklarını dile getiren Cameron, "Ülkemizi ve halkımızı bu acımasız teröristlerden korumak için elimizden geleni yapmayı sürdüreceğiz. Yarın sabah son gelişmelerle ilgili acil kabine toplantısına başkanlık edeceğim" dedi. Bu arada, Amerikalı gazetecinin infaz edildiği iddiasının ardından Cameron’a istihbarat ve güvenlik yetkilileri tarafından konuyla ilgili Başbakanlıkta brifing verildi.

İLK ÖNCE FOLEY'İ İNFAZ ETMİŞLERDİ

IŞİD, daha önce de Amerikalı gazeteci James Foley'i infaz etmişti. Guantanamo'daki esirlere giydirilen turuncu elbiseyi Amerikalı gazeteciye giydiren IŞİD, Amerikan yönetimini tehdit etmişti.

SIRADA İNGİLİZ REHİNE VAR!

Steven Sotloff, bundan önce yayınlanan ve James Foley'in infaz edildiği videoda, sıradaki kişi olarak gösterilmişti. Bu videoda ise sıradaki kişi olarak İngiliz rehine David Haines gösterildi. Görüntülerde ayrıca IŞİD'e karşı "Amerikan önderliğindeki şeytanî ittifaka" girecek ülkeler uyarıldı.