Dünya IŞİD bombacıyı çarmıha gererek infaz etti

IŞİD bombacıyı çarmıha gererek infaz etti

Paylaş
IŞİD bombacıyı çarmıha gererek infaz etti

Suriye'de Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) kontrolündeki Rakka'da bir IŞİD üyesini hedef alan bombalı saldırıdan sorumlu tutuldukları için infaz edilen yedi kişiden biri çarmıha gerilerek öldürüldü

Suriye'nin Türkiye sınırındaki Rakka kentinden kan donduran kareler gelmeye devam ediyor.

Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü'nün yayımladığı bir fotoğrafta, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) kontrolündeki Rakka'da bir IŞİD üyesini hedef alan bombalı saldırıdan sorumlu tutuldukları için infaz edilen yedi kişiden birinin çarmıha gerildiği görüldü.

Rakka'daki bir meydanda çekilen fotoğrafta, üzerine "Bu adam Müslümanlara karşı savaştı ve burada bir el bombası attı" yazısı asılan kişinin etrafında, aralarında çocukların da olduğu Suriyelilerin hiçbir şey olmamış gibi dolaşması dikkat çekti.

İnfazı gerçekleştirilen bir kişinin daha çarmıha gerildiği belirtilirken, IŞİD'in Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Bundan 10 gün önce saldırganlar, bir IŞİD savaşçısına Naim civarında el bombası attı. Müslüman bir sivil bacağını kaybetti ve bir çocuk da öldü. Savaşçılarımız bu olayın üzerine hemen bariyerler kurarak onları yakaladı. Daha sonra da hücrenin diğer üyelerini gözaltına aldılar" denildi.

PUT DİYE YIKTILAR

Bu arada IŞİD üyelerinin Rakka'da tarihi "Şiran Aslanı" heykelini de yıktığı bildirildi.

Bölgedeki aktivistlerden Ebu Ammar, Rakka'nın merkezindeki Er-Reşid Parkı'nda bulunan ve kentin sembollerinden olan "Şiran Aslanı" heykelinin "put ve şirk olduğu" iddiasıyla IŞİD mensupları tarafından buldozerle yıkıldığını söyledi.

Ebu Ammar, Rakkalıların heykeli bir "put" değil tarihi bir miras ve zenginlik olarak kabul ettiğini ifade etti.

Tarihi kaynaklara göre, Asurlular döneminden kaldığı tahmin edilen taş heykel, 1980'li yıllarda Halep'in Ayn el-Arap (Kobani) ilçesinden alınıp, Rakka'daki Er-Reşid Parkı'na konulmuştu.

HÜRRİYET

Haberin Devamı