Dünya IŞİD Japon rehineleri öldürmekle tehdit etti

IŞİD Japon rehineleri öldürmekle tehdit etti

Paylaş
IŞİD Japon rehineleri öldürmekle tehdit etti

Terör örgütü IŞİD, yayınladığı videoda iki Japon vatandaşını üç gün içinde öldürmekle tehdit ederek, Japonya hükümetinden 200 milyon dolar istedi

Terör örgütü Irak Şam İslam Devleti, rehin tuttuğu Kenji Goto Jogo ve Haruna Yukawa adlı iki Japonya vatandaşını, 72 saat içinde 200 milyon dolar fidye ödenmezse infaz edeceğini açıkladı. IŞİD’e yakın internet sitelerinden birinde yayınlanan video, daha önceki videolarla paralellikler gösteriyor. Videoda rehinelerin turuncu kıyafetler giydiği görülüyor.

Haberin Devamı

AP’nin haberine göre videodaki militan, Ortadoğu ’da altı günlük bir ziyaret turuna çıkan Japonya Başbakanı Shinzo Abe’ye sesleniyor ve “Japonya Başbakanı’na: Her ne kadar IŞİD’den 8 bin 500 kilometreden daha fazla bir uzaklıkta olsan da, isteyerek bu savaşa dahil oldun. Kadınlarımızı ve çocuklarımızı öldürmek ve Müslümanların evlerini yok etmek için övünerek 100 milyon dolar bağış yaptın” diyor. Elinde bıçak tutan militanın sesi ve görüntüsü, diğer videolardaki İngiliz militanla benzerlik gösteriyor.
VİDEO İNCELENİYOR
Japonya Dışişleri Bakanlığı’nın terörizmle mücadele bölümünden ismini vermek istemeyen bir yetkili, videoyu izlediklerini ve uzmanların görüntülerin gerçekliğini araştırdığını belirtti. Başbakan Abe ise gezisini yarıda gezerek ülkesine döneceğini bildirdi.
40’lı yaşlarındaki özel askerî firma operatörü Haruna Yukawa, Ağustos’ta Suriye’de kaçırılmıştı. Yukawa’nın Suriye’ye gidiş nedeni bilinmiyor. Kenji Goto Jogo ise geçen yıl Suriye İç Savaşı’nı görüntülemek üzere ülkeye gitmiş ve daha sonra militanlar tarafından kaçırılmış.

Haberin Devamı