Dünya IŞİD, jetlerle mi vuracak?

IŞİD, jetlerle mi vuracak?

Paylaş
IŞİD, jetlerle mi vuracak?

Suriye ve Irak'ta vahşi eylemlerini sürdüren, son dönemde de özellikle Kobani'deki saldırılarıyla gündemde olan IŞİD terör örgütünün elinde 3 adet savaş uçağı bulunduğu ve yürüttükleri 'savaş'ta bunları kullanmak üzere eğitim uçuşları yaptıkları iddia edildi

POSTA.COM.TR

Söz konusu iddia, merkezi İngiltere'nin başkenti Londra'da bulunan Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nden geldi.

JETLER, HALEP'İN DOĞUSUNDAKİ HAVALİMANINDA KONUŞLU

Amerikan CNN televizyonunun internet sitesinde 'Son dakika' haberi olarak duyurulan iddiaya göre, eski Irak ordusu askerlerince eğitilen IŞİD mensupları, Halep'in doğusundaki El Cerrah Askeri Havalimanı'nda konuşlu uçaklarla eğitim uçuşlarına başladı.

Suriyeli muhaliflere yakınlığıyla bilinen Suriye İnsan Hakları Gözlemevi örgütü bu iddiasını, havalimanı civarında yaşayan halkın verdiği bilgilere dayandırıyor.

CNN: BAĞIMSIZ KAYNAKLARCA DOĞRULANMIŞ DEĞİL


CNN, 'Bağımsız kaynaklarca henüz teyit edilmedi' dediği haberinde, IŞİD'in bu uçakları nasıl elde ettiğinin ve eğitim görmekte olan pilotların daha önce uçuş deneyimlerinin olup olmadığının bilinmediğini belirtti.

Halen Suriye'nin kuzeyi ve doğusu ile Irak'ın batı ve kuzeyinde geniş bir bölgede kontrolü ele geçirmiş bulunan IŞİD'in içinde birçok eski Irak askerinin bulunduğu da hatırlatılıyor.

Haberin Devamı