Dünya IŞİD Peter Kassig'i infaz ettiğini duyurdu

IŞİD Peter Kassig'i infaz ettiğini duyurdu

Paylaş
IŞİD Peter Kassig'i infaz ettiğini duyurdu

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) elindeki rehinelerden birini daha infaz etti. IŞİD, ABD'li yardım görevlisi Peter Kassig'i İslam'ı seçmesine rağmen başını kestiği videoları yayımladı

IŞİD tarafından rehin alındıktan sonra İslam'ı seçen ve Abdülrahman ismini alan 26 yaşındaki Kassig, 1 Ekim 2013'te yakalanmadan önce Irak'ta sağlık görevlisi olarak çalışıyordu.

Kassig'in Hindistanlı anne babası Ed ve Paula Kassig, Mayıs 2014'te bir video yayımlayarak oğullarının serbest bırakılmasını istemişlerdi.

IŞİD, Kassig'i ilk olarak İngiliz yardım görevlisi Alan Henning'in infaz edildiği videonun sonunda "bir sonraki kurban" olarak göstermişti. Kassig ve Henning'in aynı hücrede tutulduğu biliniyordu.

IŞİD İngiliz yardım görevlisi Alan Henning, Amerikalı gazeteciler James Foley ve Steven Sotloff ile İskoç yardım kuruluşu çalışanı David Haines'i benzer şekilde, başlarını keserek öldürmüştü.

'CİHATÇI JOHN YARALANDI' İDDİASI


Öte yandan kafa kesme videolarında görülen ve "Cihatçı John" olarak anılan İngiliz aksanlı IŞİD militanının, geçtiğimiz hafta düzenlenen bir hava saldırısında yaralandığı iddia edildi. İngiliz makamları ise kendilerine böyle bir bilgi geldiğini ancak bunu henüz doğrulayamadıklarını söyledi. İngiliz Dışişleri Bakanlığı'ndan bir yetkili, "Bu kişinin yaralandığı haberlerini duyduk, araştırıyoruz. Olay geçtiğimiz hafta sonunda gerçekleşmiş. Maalesef Suriye'de bir temsilciliğimiz yok o yüzden bu bilgileri doğrulatmak çok kolay değil" diye konuştu. İddialara göre "Cihatçı John" olarak bilinen IŞİD militanı, geçtiğimiz hafta sonu üst düzey IŞİD yetkililerinin katıldığı bir toplantıya katıldı. ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri dew toplantının yapılacağı yeri hedef aldı. "Maskeli cellat" da bu bombardımanda ağır yaralanan isimlerden biri oldu.

'Cihatçı John'un yaralandığı iddialarının ardından ABD'li yardım görevlisi Peter Kassig'in öldürüldüğü videosunun gelmesi ise kafaları karıştırdı.

hurriyet.com.tr

Haberin Devamı