Dünya IŞİD: Rus yolcu uçağını biz düşürdük

IŞİD: Rus yolcu uçağını biz düşürdük

Paylaş
IŞİD: Rus yolcu uçağını biz düşürdük

IŞİD, Mısır'da bu sabah düşen ve 224 kişiye mezar olan Rus yolcu uçağını kendilerinin düşürdüğünü açıkladı. Rus Ulaştırma Bakanı ise iddiaları yalanladı

Bu sabah Rusya'nın St. Petersburg kentine gitmek üzere Mısır'ın turistik kenti Şarm El Şeyh'den havalanan Rus Metrojet Havayolları'na ait Airbus A-321 yolçu uçağı Sina Yarımadası üzerinde düşmüştü.

Haberin Devamı

startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer38270","38270","201510","38270-382701.jpg","1", "0","IŞİD, Mısır'da düşen uçağı kendilerinin düşürdüğünü iddia etti");

Uçakta bulunan 7 mürettebat ile 117 yolcudan kurtulan olmamıştı.

Terör örgütü IŞİD'in Mısır'daki kolu olan Ensar Beytül Makdiz uçağı kendilerinin vurduğunu iddia etti.

Reuters'in haberine göre, iddia IŞİD'in yarı resmi haber ajansı olarak tanımlanan internet sitesinde de yer aldı.

Mısır güvenlik kaynakları uçağın teknik sorundan otürü düştüğünü açıklamış, herhangi bir dış müdahalenin söz konusu olmadığını ifade etmişti.

Rus uçağı ile 9300 metre yükseklikte seyrettiği sırada irtibat kesilmişti.

SURİYE'DE RUS OPERASYONLARI SÜRÜYOR

Rusya yönetimi Suriye'nin önemli bir bölümünü kontrolü altında tutan IŞİD'e karşı bir süredir hava operasyonları düzenliyordu.

Haberin Devamı

RUSYA ULAŞTIRMA BAKANI 'ROKET İDDİASINI' YALANLADI

Rusya Ulaştırma Bakanı Maksim Sokolov, Rus yolcu uçağının teröristler tarafından roketle vurulduğuna ilişkin basında yer alan haberleri yalanladı. Sokolov şu açıklamayı yaptı: "Şu anda basında Şarm El Şeyh’den St. Petersburg’a giden Rus yolcu uçağının teröristler tarafından atılan roket ile vurulduğuna ilişkin haberler yer alıyor. Bu haberler doğru değildir. Mısırlı meslektaşlarımızla sıkı temas içerisindeyiz ve onlar bu tür düşünceleri doğrulayacak bir bilgiye sahip değiller. Olay yerinde uzmanlar çalışıyor. Yakın zamanda uluslararası komisyonda toplanan tüm kanıtlar ve bilgi analizlerinin temelinde trajediden sonuçlar çıkaracak." Öte yandan yolcu sayısı ile ilgili Ulaştırma bakanlığı 217 yolcu 7 mürettebat olarak açıklarken, Rusya’nın Mısır’daki büyükelçisi 212 yolcu ve 7 mürettebat olarak açıklama yaptı. Rusya Tur Operatörleri Birliği internet sitesinde toplam 217 kişinin adı yayınlandı.