Dünya 'IŞİD sempatizanı'na teşhir

'IŞİD sempatizanı'na teşhir

Paylaş
'IŞİD sempatizanı'na teşhir

İspanyol polisi, IŞİD'e üye toplamakla suçlanan Fas asıllı bir kadın zanlıyı elleri kelepçeli şekilde sokaklarda yürüttü

İspanyol güvenlik güçleri, Gandia kentinde Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütüne üye toplamaya çalışmakla suçlanan 18 yaşındaki Faslı bir kadını operasyonla tutukladı.

Adının Raja E. olduğu açıklanan genç kadın, önceki gün evine düzenlenen baskında tutuklandıktan sonra elleri kelepçeli şekilde, kar maskeli polisler eşliğinde, kent sakinlerinin gözleri önünde sokaklarda yürütüldü.

TÜRKİYE'DEN GİDECEKTİ

Halkın büyük ilgisini çeken operasyon kapsamında zanlının evinden alınan bazı kanıtların da karton kutularla polis merkezine taşındığı görüldü. Polis, internet üzerinden IŞİD’e üye kazandırmaya çalışmakla suçladıkları genç kadının tutuklandığı sırada Türkiye üzerinden Suriye’ye gitme hazırlıkları yapmakta olduğunu açıkladı. Kadının halen Fas pasaportu taşıdığı ancak uzun yıllardır İspanya’da yaşadığı da belirtildi.

100 KİŞİ KATILDI

İspanya’da son 1 yılda çok sayıda Müslüman IŞİD’e üye ve mali destek toplama suçlamalarıyla tutuklandı. Güvenlik yetkilileri, şimdiye dek yaklaşık 100 İspanyol vatandaşının IŞİD’e katıldığını düşünüyor. Bu kişilerin İspanya’ya döndükten sonra terör saldırıları düzenlemelerinden endişe duyuluyor.

Vatan

Haberin Devamı