Gündem IŞİD sınır hattına saldırıyor

IŞİD sınır hattına saldırıyor

Paylaş
IŞİD sınır hattına saldırıyor

Suriye'nin Kobani kentine ele geçirmek isteyen IŞİD militanları, YPG güçlerinin dış dünya ile iletişimini kesmek için sınır kapısının bulunduğu bölgeye uzaktan havan topu mermileri ile saldırıyor. Mermilerden bazıları Türkiye topraklarına düşüyor

Sık yapılan atışlar sırasında bazı mermilerin Türkiye tarafına gelmesi üzerine sınır hattında önlemler artırıldı. Uçak bombardımanı ile darbe alan IŞİD militanlarının bulundukları bölgelerden çekilmesi ile birkaç günden bu yana oluşan sessizlik, bugün peş peşe atılan havan topu mermileri ile bozuldu.

Haberin Devamı

Kobani’nin doğu bölgesinde bulunan IŞİD militanları, sabah saatlerinden itibaren Mürşitpınar Sınır Kapısı’nın bulunduğu bölgeye peş peşe havan topu mermileri ile saldırdı. Yaşanan patlamalar sınır hattında tedirginliğe yol açarken, aralıklarla Kobani’nin iç kesimlerinde de silah sesleri duyulmaya devam ediyor.

Peş peşe görülen patlamaların ardından yoğun dumanların yükseldiği Kobani’de, çatışma ve patlamaların yoğunlaşması üzerine güvenlik güçleri sınır hattında önlemlerini arttırdı.

Bu arada IŞİD militanlarının havan topu mermileri ile yaptığı saldırılar sırasında sınır hattında bulunan 2 ambulansın da hedef olduğu bildirildi. Kobani’deki 2 ambulansın havan mermilerinin isabet etmesinin ardından kullanılamaz hale geldiği ve Suriyeliler’in yaralılarını farklı araçlarla Mürşitpınar Sınır Kapısı’na taşımaya başladığı belirtildi.

Haberin Devamı

Öte yandan Kobani’de çatışmaların sürdüğü 34 günlük süre içerisinde sınır kapısından geçirilen 802 yaralının Suruç Devlet Hastanesi’ne getirildiği ve durumu ağır olanların Şanlıurfa, Gaziantep ve Diyarbakır’daki hastanelere sevk edildiği kaydedildi.

Sokak savaşlarının aralıklarla sürdüğü ve sık sık havan mermilerinin patlama seslerinin yankılandığı Kobani semalarında ise ABD öncülüğündeki koalisyon ülkelerinin savaş uçaklarının keşif uçuşu yaptığı ve zaman zaman da bazı IŞİD mevzilerini vurduğu görüldü.

Hasan KIRIMIZITAŞ- Ali LEYLAK- Metin Faruk TAMER / DHA