Dünya IŞİD Urfa'daki gazetecileri nasıl öldürdü?

IŞİD Urfa'daki gazetecileri nasıl öldürdü?

Paylaş
IŞİD Urfa'daki gazetecileri nasıl öldürdü?

IŞİD'in Urfa'daki 2 gazeteciyi nasıl öldürdüğünün ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı. İddiaya göre; IŞİD'den kaçtığını iddia eden bir ajan gazetecileri kandırdı

Urfa'da başını kestiği gazetecilerin görüntülerini dün sosyal medyada yayınlayan ve cinayeti üstlenen IŞİD'in bu eylemi nasıl yaptığına ilişkin ayrıntılar netleşiyor.

Haberin Devamı

NBC News'dan Richard Engel, Ben Plesser, Aggelos Petropoulos ve Ammar Cheikh Omar'ın haberine göre, "Rakka Sessizce Katlediliyor" isimli IŞİD karşıtı gruba üye olan İbrahim Abdülkadir ve Fares Hammad, "IŞİD'den kaçan muhalif" kılığındaki bir IŞİD ajanı tarafından kandırıldı. NBC'ye konuşan İbrahim'in kardeşi Ahmed, her şeyin bir buçuk ay önce Tlas Surur isimli bir tanıdıklarının Rakka'dan gelerek IŞİD'den kaçtığını söylemesiyle başladı.

Urfa'da İbrahim ile Fares'in oturduğu apartmana yakın bir daire kiralayan Tlas, ikilinin ve çevresinin yakınında yer almaya başladı. Surur'un cinayetten hemen önce iki kişiyi daha dairesine aldığı belirtiliyor. NBC'ye konuşan Türkiye'den polis kaynakları, Surur'un cinayette parmağı olduğuna dair başka kanıtlar da elde edildiğini söyledi.

Haberin Devamı

CİNAYETTEN SONRA SINIRI GEÇTİ ŞÜPHESİ

Surur'un cinayetten hemen sonra Suriye'ye geçerek IŞİD kontrolündeki bölgeye ulaştığı tahmin ediliyor. NBC mülakatı sırasında, İbrahim'in kardeşi Ahmed'e Surur'dan mesaj geldi. Mesajda, "Kalbinizi kırmak için İbrahim'i öldürdük ve başka bir bıçakla sizin için de geleceğiz" yazıyordu.

NBC News, geçen sene İbrahim'le mülakat yapmıştı. İbrahim o zamanlar da ölüm tehdidi aldığını ancak korkmadığını söylemişti. (Sol)