Eğitim - Kariyer Işık Üniversitesi’nde mezuniyet coşkusu

Işık Üniversitesi’nde mezuniyet coşkusu

Paylaş
Işık Üniversitesi’nde mezuniyet coşkusu

Feyziye Mektepleri Vakfı (FMV) Işık Üniversitesi, on bininci mezunun da içinde olduğu 2017 - 2018 eğitim - öğretim yılı mezunlarını, iş ve kariyer yaşamlarına uğurladı. Bu yıl ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora programlarından toplam 1.724 öğrencinin mezuniyet coşkusu yaşadığı törende konuşan Işık Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Avukat Yeminli Mali Müşavir Hüsnü Güreli, “Gücümüzü üniversitemizin sahibi olan 81 milyondan alıyoruz” dedi.

Işık Üniversitesi’nin bu yılki mezunları için üniversitenin Maslak ve Şile kampüslerinde art arda mezuniyet törenleri düzenlendi. Şile Kampüsü’ndeki törene, Şile Garnizon Komutanı, Şile Belediye Başkanı, Feyziye Mektepleri Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı, Genel Sekreteri ve Üyeleri, Işık Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı ve Üyeleri, Işık Üniversitesi Rektörü, Rektör Yardımcısı, Genel Sekreteri, üniversite öğretim üyeleri ve mezun öğrencilerin aileleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Haberin Devamı

Mezuniyet töreninde konuşan Işık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemal İbiş; Işık Üniversitesi’nin kurulduğu günden bu yana sürekli gelişim göstererek, eğitim kalitesi ve mezun başarıları ile vakıf üniversiteleri arasında en çok tercih edilen üniversitelerden biri haline gelerek, Türkiye’nin akademik yaşamında önemli bir konuma ulaştığını vurguladı. Rektör Cemal İbiş, “Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ün izinden yürüyen üniversitemiz, bundan böyle de ülkemizin dünyaya açılan aydınlık yüzü olmaya devam edecektir. Bugün mezun ettiğimiz öğrencilerimizin, 1885 yılından bugüne akan ışığı; geleceğe onurla ve gururla taşıyacağından, bundan sonraki yaşamlarında ülkemizde ve dünyada üniversitemizi başarıyla temsil edeceğinden eminim. Mezun tüm öğrencilerimizi bir kez daha kutluyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

BÜYÜK TÜRKİYE İDEALİ YOLUNDA TOPLAM ON BİN MEZUN

Rektör Cemal İbiş’in ardından mezunlarla konuklara hitap eden ve kendisi de Feyziye Mektepleri Vakfı Işık Lisesi 1969 yılı mezunu olan Işık Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Avukat Hüsnü Güreli, “132 yıllık Feyziye Mektepleri Vakfı’nın kurmuş olduğu 22 yıllık Işık Üniversitesi, bugün on bininci mezununu vermenin gururunu yaşıyor. Tüm mezunlarımızı tebrik ediyorum. Büyük Türkiye ideali için bugün mezun ettiğimiz öğrencilerimizi vatana millete hayırlı evlatlar olarak yetiştirdik. Öğrencilerimizin hayatlarının devamında bu eğitimin hakkını fazlasıyla vereceğine yürekten inanıyorum” dedi.