Gündem Işıkları sönen Şişli'yi yeniden aydınlatacağız

Işıkları sönen Şişli'yi yeniden aydınlatacağız

Paylaş
Işıkları sönen Şişli'yi yeniden aydınlatacağız

Mustafa Sarıgül, 2019 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde CHP’den aday adayı olacağını açıklamıştı. 5 yıllık sürede Şişli’de ışıkların söndüğünü söyleyen Sarıgül, “Yeniden ışıkları yakmaya geldik. Şişli’ye eski neşesini kazandıracağız” diyor / Röportaj: Alev Gürsoy

Tüm Türkiye 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlere kilitlendi. En çok da Şişli ve Mustafa Sarıgül konuşuluyor…

Haberin Devamı

Konuşulan Mustafa Sarıgül değil, bugüne kadar yaptığımız çalışmalar… Eğitime, sağlığa, engelli bireylerimize, kadınlarımıza, gençlerimize çok büyük destekler verdim. Ve bundan gurur duyuyorum. 15 sene belediye başkanlığı yaptıktan sonra bir ara veriyorsunuz ama geri döndüğünüzde yurttaşlar, “Sarıgül yeniden göreve gelsin” diyor. Bu ne büyük bir mutluluk… Belediye başkanlığı yapmış ama göreve geri dönmek istemeyen çok arkadaşımız var. Bense Şişli’nin hangi sokağına gitsem, büyük bir özlemle karşılanıyorum. Bu neyi gösteriyor biliyor musunuz? Geçmişte yaptığımız çalışmaların çok doğru olduğunu. Her şeyden önce halkımı çok iyi tanıyorum. Seçildikten sonra bana gelen hiçbir vatandaşa, “Hangi partiye oy verdin” diye sormadım. Hiç kimseyi ayırmadım, ötekileştirmedim.

Haberin Devamı

ŞİŞLİ’DE SEVGİ KAZANACAK

Yerel söz konusu olduğunda partiden ziyade isme oy veriliyor...

Belediye başkanlığında yurttaşlar, adaylara ve hizmete bakarlar. Çalışkan, başarılı ve bölgesini kalkındıracak isme yönelirler. Yurttaşlarımın gösterdiği bu ilgiye çok teşekkür ediyorum. Nereye gitsem büyük bir sevgiyle karşılanıyorum. Şişli’de sevgi kazanacak. Ama sevgi emek ister. Yurttaşlarım da emeklerimin karşılığını sevgiyle gösteriyor.

5 YIL ÖNCE İSTANBUL BANA EMANET EDİLDİ

“CHP, Sarıgül’ü Şişli’de aday göstermeyecek” deniyor. CHP’yle bir problem mi var?

Hiçbir problem yok. Çünkü 5 yıl önce Türkiye’nin en kıymetli kenti İstanbul’u bana emanet ettiler. Ve biz de yüzde 41’e yakın oy aldık. Şimdi kendi ilçeme geri dönmek istiyorum. Anketlerde yüzde 69 ile 72 arasında oyla Türkiye rekoru kıracağımız gözüküyor. Böyle bir noktada Genel Merkez’in farklı bir karar alacağını düşünmüyorum.

Gerekçe olarak Eyüp’ün, CHP için zor bir yer olduğu, Sarıgül gibi güçlü bir ismin o bölgeyi kazanabileceği söyleniyor...

Sadece Eyüp’te değil, İstanbul’un 28 ilçesinde ‘Mustafa Sarıgül’ anketlerde çok önde çıkıyor. Ama bir belediye başkanının mevcut yerinden başka bir yere gitmesini doğru bulmuyorum. Büyükşehir hariç.Ayrıca ben siyasete yıllarımı verdim. Her siyasi kendi yeriyle anılır. O nedenle ben Şişlili yurttaşlarımı bırakıp başka yere gidemem. 48 aydır 600 arkadaşımla Şişli’de bir örgütlenme modeli yapıyorum. 5 katlı sevgi merkezimiz var. 60 bin seçmenle birebir ilgileniyoruz. 5 bin 218 ev toplantısı yaptım. Şişli’de katılmadığım düğün, sünnet, cenaze, nişan kalmadı.

Haberin Devamı

DÜĞÜN EVİNİN TEFÇİSİ, ÖLÜ EVİNİN BEKÇİSİYİM

Sizin için söylenen ‘Düğün evi tefçisi’ söylemlerine kızıyor musunuz?

Hayır, asla kızmıyorum. Ben düğün evinin tefçisi, cenaze evinin de bekçisi olmalıyım. Mesela Yeni Şişli’de bir cenaze olduğunda, zabıta arkadaşlarımız orada olacak. Cenaze defnedilene kadar bekleyecek, ailenin ekonomik durumuna göre de yemek düzeni kuracaklar. Ayrıca cenaze olduğunda motorlu zabıta ekiplerimiz trafiği açacak. Düşünün cenaze arabası trafikte bekliyor. Böyle bir şey olabilirmi? Cenazeye bir siyasi bile gelse, en önde aile oturacak. “Önde durayım” devrini kapatacağız. Yeni Şişli’de çok güzel şeyler yapacağız. Yürüdüğüm yol Şişli, kalbim Şişli. Her mahallesini, yüzlerce sokağını ezbere biliyorum. Her evinde, her binasında bir emeğim var.

Haberin Devamı

SİYASETTEN HİÇ KOPMADIM

5 yıl ara verdiniz. Neler yaptınız bu sürede?

Hiç evde durmadım. Yaz boyunca Şişli’de oturan; Sivas’tan Erzincan’a, Tokat’tan Bayburt’a 173 tane köyü dolaştım. 5 yıldır denize girmedim. Şişli’den hiç kopmadım. Yurttaşlarımla hep beraberdim. Geniş bir kadroyla çalıştım. 'Birlikte Sevgiyle Platformu’nun programlarına devam ettim. Siyasi yaşamdan hiç kopmadım. Sabah 07.00’de kalktım, daha dükkanlar açılmadan esnafın başındaydım. Taksi durakları, emekli evleri, engelliler evi, dernekler, kadınlarımız, okullarımız, spor klüplerimiz ve muhtarlıklarımızla hep birlikteydim. Gençlerle çok çalıştık. Şu an yaklaşık 5 bin gencimiz var. Onlar benim yiğitlerim. Zaten ben tüm yurttaşlarımı her zaman kucakladım. Camilere de, sinagoglara da, cem evlerine de, kiliselere de çok büyük destek verdim.

Sizsiz 5 yıllık bu süreçte Şişli’nin fotoğrafını çeker misiniz?

Dünü konuşmak istemiyorum ama şunu söyleyebilirim. Şişli eskiden çekim bölgesiydi. 15 yıl boyunca düzenlediğimiz aktivitelerden herkes çok mutluydu. Mesela sadece bir yeni yıl aktivitesinde 3.5 milyon insan Nişantaşı’na geliyordu. Şimdi ise Şişli’nin ışığı söndü. Her ay anket yapıyoruz. O anketlerde deneyin ne olduğunu çok net görüyoruz. Çok fazla dolaşıyorum. Yurttaşlarımızın sevgisi olmasa zaten bu kadar dolaşamayız.

Haberin Devamı

SİYASETTE VEFA ÇOK ÖNEMLİDİR

CHP, ayın 16’sında bir sürpriz yapar mı? Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’yla hiç görüştünüz mü?

Sayın Genel Başkanla gönülden gönüle sürekli görüşüyoruz. Bir sürpriz olacağını düşünmüyorum.Genel Başkanın emeğe olan saygısını çok iyi biliyorum ve Şişli için en doğru kararı vereceğine inanıyorum. Siyasette vefa önemlidir.

CHP’de bazı isimler sizi neden istemiyor?

İnanın, beni tanımadıkları için. Her şeyden önce çok çalışıyorum. Sabah 06.00’da kalkıp gece 23.00’e kadar çalışırım. Beni yakından tanıdıkları zaman Mustafa Sarıgül’e karşı olmanın doğru olmadığını anlayacaklar. Siyasi yaşamda çok mücadele verdim ve artık düşüncelerimizin iktidar olmaması benirahatsız ediyor. Düşünün, onlarca eski milletvekili ve belediye başkanı var. Hepsi köşelerine çekildi. Ama ben göğsümü gere gere geri dönüyorum. Hem de halkımın gücüyle geliyorum. Bugün televizyonlarda Mustafa Sarıgül’ün durumunun ne olacağı tartışılıyor. Unutmayın, Büyükşehir’i almak için ilçe belediye başkan adaylarının bilgili, yetenekli, projeleriyle öncü, örgütlenme de güçlü isimler olması şart. Bir belediye başkanının şahsi olarak 20 bin seveni yoksa onu belediye başkanı yapmayacaksın.

ŞİŞLİ'YE ÇAĞ ATLATACAK PROJELER

● Kazandığınız takdirde Şişli için nasıl projeler hayata geçireceksiniz?

-Biz çok iyi hazırlandık. Muhteşem projelerimiz var. Mesela Şişli, Türkiye’nin ilk hayvan hastanesi oteline kavuşacak. Sokaklarda sahipsiz ve aç hayvan kalmayacak. Evcil hayvanlar ücretsiz olarak otelimizebırakılabilecek. 7/24 ambulans hizmeti verilecek. Uzman veterinerlerimiz kısırlaştırma, parazit aşıları, acil müdahale ve kuaförlük hizmetleri verecek. 14 bin 812 evde kedi ve köpeğimiz var. Eskiden bizim yaptığımız rehabilitasyon merkezlerini işletmiyorlar. Sokak hayvanlarının sayısı bizim dönemimizde 6 bin 800’e inmişti. Şu an 17 bin oldu.

-Projelerimiz arasında kongre merkezi de var. En kapsamlı kongre merkezi Şişli’de olacak. 3 bin 100 kişilik konferans merkezi Şişli’ye hizmet verecek. Konserlere, toplantılara, davetlere ev sahipliği yapacak. Şişli’nin kültür merkezi olacak.

-Kadın Doğum Çocuk Hastanesi kuracağız. Şişlili kadınlar, 5 yıldızlı otel konforunda doğumlarını yapacak. Doğum öncesi ve sonrası tüm hizmetler ücretsiz verilecek. Türkiye’nin en seçkin sağlık personeli ve ekipleri görev alacak. Son teknoloji cihazlar kullanılacak.

-Her mahalleye de çocuk evleri kuracağız. İşi olan vatandaş gelip çocuğunu bize bırakacak. Ve istediği zaman alacak. Kamerayla denetlenecek.

-Gençlerin maç izleyebilmeleri için ‘Şişli Taraftar Lokali’ yapacağız. Sabah 09.00’dan akşam 21.00’a kadar açık kalacak. Kurayla belirlenecek 90 kişi hafta sonları deplasmanlara gidecek. Sadece maç günleri değil, her zaman taraftarların buluşma noktası olacak.

DEMOKRASİYE GÖNÜLDEN BAĞLIYIM

Tekrar Büyükşehir’i ister misiniz?

Hayır, istemem. Ben girdim ve çok da iyi bir oy aldım. Siyasette kademeye bakmam. Ben demokrasiye inanırım. Demokrasiye inananlar da seçim sandığına asla ve asla küsmez. Benim görevim barışı, demokrasiyi, insan haklarını, bireyin mutluluğunu ön plana çıkarmak. Yurttaşlarımın takdir duygusuna inanıyorum. Yeni Şişli’de muhteşem şeyler yapıp tarih yazacağız. Şişli’nin şu andaışıkları söndü. Işıkları sönen Şişli’nin ışıklarını tekrar yakacağız. Hedefim kazanmak değil. Türkiye’deki belediye başkanları içerisinde rekor oyu alabilmek.

TEDBİR ALIN OYLAR ÇALINMASIN

CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu’nun şansı var mı?

Bu bir takım oyunu. Ekrem Bey iyi bir takım kurarsa bu iş olur.

Sizin takımınız nasıl?

Benim takımım Şişli modeli. Kurduğum modelin ne kadar başarılı olduğunu 31 Mart akşamı göreceğiz. Sandıklarda hile yapıldığını söylüyorlar. Tedbir alın, oylar çalınmasın. 800 sandığın her birinde 4’er arkadaşımız görevli. Sandıklar 17.30’da kapanıyor. Biz saat 19.30’da 800 ıslak imzalı mazbatayı Seçim Kurulu Başkanı Hakim Bey’in huzuruna koyuyoruz. Bunu herkes yaparsa hile olmaz. Türkiye’de 190 bin sandık var. Bu sandıkların başına adam koyarsanız oylar çalınmaz. Şişli’de sandıklar emin ellerde.