Türkiye (Son Dakika) Isınmak için mangal yakınca zehirlendiler

Isınmak için mangal yakınca zehirlendiler

Paylaş
Isınmak için mangal yakınca zehirlendiler

Şanlıurfa Harran'da kaldıkları çadırda ısınmak için mangal yakan tarım işçileri karbonmonoksit gazından zehirlendi. 6'sı çocuk, 14 kişi tedavi altına alındı

Harran’a bağlı Öncüler köyünde tarım işçisi olarak çalışan ve kaldıkları çadırda mangalla ısınan tarım işçileri bir süre sonra fenalaştı. Yakınlarının yardımıyla çadırdan çıkarılan Halil Altunboğa, İsa Altunboğa, Fatma Akyol, İsa Akyol ile Abdülkadir, Mustafa, Ömer (2), Abdülbasit (11), Emine (7), Ali (4), Amşe, Hacer, Mehmet ve İsa Karadağ, Harran Devlet Hastanesine kaldırıldı. Burada yapılan müdahalenin ardından hayati tehlikesi bulunan Abdülbasit, Abdülkadir, Mustafa, Ali, Ömer ve Emine Karadağ, 112 Acil Servis ambulanslarıyla Şanlıurfa Çocuk Hastalıkları Hastanesine kaldırıldı. Tedavi altına alınan çocukların hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Harran Devlet Hastanesinde müşahede altında tutulan 8 kişinin sağlık durumlarının da iyi olduğu bildirildi. Tarım işçilerinden Abdullah Karadağ, bir süreden beri köyde pamuk topladıklarını, akşam saatlerinde çadırda bulunan ailelerin ısınmak için mangal yaktığını belirterek, bir süre sonra içeride biriken gazın etkisiyle 14 kişinin zehirlediğini söyledi.

İlk olarak çocukların fenalaştığını daha sonra yetişkinlerin de karbonmonoksit gazından etkilendiğini anlatan Karadağ, "Durumu fark edince herkesi çadırdan çıkarıp hastaneye götürdük. Çocukların durumu ağır olduğu için Şanlıurfa’ya sevk edildi. Diğerlerinin sağlık durumu iyi" dedi. Jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı.

A.A.