Türkiye (Son Dakika) Isırarak kopardığı kulağı...

Isırarak kopardığı kulağı...

Paylaş
Isırarak kopardığı kulağı...

Öldürdüğü adamın ısırarak kopardığı kulağını, cinayeti işlediği bıçakla birlikte yaktığı iddia edilen zanlı için ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istendi

Bursa’da emlakçılık yapan 51 yaşındaki Yusuf Gürpınar hakkında, eski polis olan meslektaşı 47 yaşındaki Fethi Doğan’ı öldürüp, ısırarak kopardığı kulağını da cinayeti işlediği bıçakla birlikte yaktığı iddiasıyla ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istendi.

Kastamonu’da polis memurluğu yaparken görevi kötüye kullandığı gerekçesiyle 2009 yılında meslekten ihraç edilen ve Bursa’da emlakçılık yapmaya başlayan Fethi Doğan, geçen ocak ayında bıçaklanarak öldürüldü. Cinayet, Fethi Doğan’dan haber alamayan ailesinin polise yaptığı başvuru sonucu ortaya çıktı. Yapılan soruşturmada, Fethi Doğan’ın en son birlikte görüldüğü Yusuf Gürpınar, ifadesi alınmak üzere Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Arkadaşı olan Doğan ile bir gün önce konuştuklarını söyleyen Gürpınar, "İş görüşmesi yapacağını söyleyerek hemen yanımdan ayrıldı. Daha sonra onu ne gördüm ne de konuştum" dedi.

SUÇU İTİRAF ETTİ

İfadesinin ardından serbest bırakılan Yusuf Gürpınar, çektiği vicdan azabına dayanamadığını söyleyip tekrar polise giderek Fethi Doğan’ı öldürdüğünü itiraf etti. Doğan’ı, sattıkları bir arsanın komisyonundan kalan 2 bin lira için kendisine zorla senet imzalatmak istediği sırada çıkan kavgada bıçaklayarak öldürdüğünü anlatan Gürpınar, cesedi ise Gürsu İlçesi yakınlarındaki bir ormanlık alana kendisine yardım eden arkadaşı Osman D. ile bıraktığını söyledi.

Şüphelinin ifadesinden sonra Osman D. de gözaltına alındı. Sorgulamaları tamamlanan Yusuf Gürpınar ve Osman D., tutuklanarak cezaevine konuldu.

ISIRARAK KOPARDIĞI KULAĞI BIÇAKLA BİRLİKTE YAKMIŞ

Bursa Cumhuriyet Savcılığı, Fethi Doğan’ın öldürülmesiyle ilgili soruşturmayı tamamladı. Hazırlanan iddianamede, Yusuf Gürpınar’ın, kavga sırasında Fethi Doğan’ın kulağını ısırarak kopardığı ve yanında sakladığı bu kulak parçasını daha sonra cinayette kullandığı bıçakla birlikte yaktığı kaydedildi. İddianamede, Gürpınar’ın kendisine yardımcı olduğunu öne sürdüğü Osman D.’nin olayla hiçbir ilgisinin bulunmadığı belirtildi.

Savcılık, Gürpınar’ın, ’Canavarca his saikiyle adam öldürmek’ suçundan ömür boyu ağırlaştırılmış hapis ve ’kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak’ suçunda da 14 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını istedi. Gürpınar’ın, Osman D.’ye de iftira atmaktan 6 yıla kadar hapsi talep edildi.

Bursa 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakkında dava açılan Yusuf Gürpınar ile Osman D.’nin yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

Haberin Devamı

DHA