Yaşam Isıtmalı masa geliştirdi

Isıtmalı masa geliştirdi

Paylaş
Isıtmalı masa geliştirdi

Sakarya'da arkadaşlarıyla gittiği kafede dış mekan ısıtıcılarının yeterli olmadığını fark eden makine mühendisi, alttan ısıtmalı masa geliştirdi

Makine mühendisi Arif Emre Mısırlıoğlu, arkadaşlarıyla gittiği kafede üşüdüğünü, yaklaşık 2 yıl süren çalışmayla alttan ısıtmalı masa yaparak insanlara dört mevsim bahçe keyfi yaşatmayı amaçladığını söyledi.

Haberin Devamı

Diğer dış mekan ısıtma sistemlerinin yetersiz olduğuna işaret eden Mısırlıoğlu, "Bir arkadaş ortamında dış mekanda otururken mevcut dış mekan ısıtma sistemlerinin yetersiz olduğunu konuştuk. Daha sonra da böyle bir şey yapmaya karar verdim. Bizim geliştirdiğimiz sistemde yukarıdan değil de aşağıdan ısıtma sistemlerinin daha iyi olacağını düşündüm. Bu sistem üzerinde daha sonra çalışma başlattık" dedi.

Mısırlıoğlu, mevcut ısıtma sistemlerinin yeterince ısıtmamasının yanı sıra çok enerji harcadığına dikkati çekerek, "Bizim ürünümüz daha sağlıklı diğer dış mekan ısıtma sistemlerine göre. Çünkü insan daha çok ayağından üşür ve hastalanır. Ayak bölgesini ısıtarak insanların daha rahat bir şekilde açık mekanlarında oturmasını sağlıyoruz. Diğer sistemler yaklaşık 2 metreden, bizim ürünümüz yaklaşık yarım metreden ısıtıyor. Daha yakın mesafeden kullanıldığı için enerji tüketimi daha az, bu da diğer sistemlere göre yaklaşık dörtte bir oranında tasarruf sağlıyor" diye konuştu.

Haberin Devamı

Mısırlıoğlu, ürünün bazı illerde piyasaya çıktığını, Avrupa’da da satış yapmak istediklerini belirterek, "Doğu ve Kuzey Avrupa’da bu ürün kullanılabilir. Çünkü kış mevsimi o bölgelerde daha fazla. Bu yüzden daha fazla ihtiyaç var" dedi.

Masa üretiminde kullandıkları malzemede sadece ısıtıcı rezistansın ithal olduğunu söyleyen Mısırlıoğlu, ürünün yüzde 95 oranında yerli olduğunu sözlerine ekledi.

AA