İskenderun İskenderun Millet Parkı açıldı

İskenderun Millet Parkı açıldı

Paylaş
İskenderun Millet Parkı açıldı

İskenderun Millet Parkı açıldı

Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),(DHA)- HATAY'ın İskenderun Belediyesi tarafından yaptırılan İskenderun Millet Parkı törenle açıldı. Hatay Valisi Rahmi Doğan, Hatay’ın turizmden hak ettiği payı alacağını açılan parkında bölge turizmine katkısının büyük olacağını söyledi.

Eski Karayolları yerine yapılan İskenderun Millet Parkının açılışına Hatay Valisi Rahmi Doğan, AK Parti Hatay Milletvekilleri, MHP Hatay milletvekili, Oda Başkanları, Sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve işadamlarıyla davetliler katıldı. İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil parkın 100 günde tamamlanması için söz verdiklerini ancak hava muhalefetleri nedeniyle 120 günde tamamlayabildiklerine dikkat çekerek şunları söyledi:
"Kent insanının sosyal, kültürel alanda birçok ihtiyacına cevap verecek olan bu parkı İskenderun'a kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Yaklaşık 50 dönüm üzerine inşa edilen İskenderun Millet Parkı halkımızın nefes alacağı bir yer haline dönüşecek. İçerisinde yürüyüş parkuru, koşu yolu, bisiklet yolu, amfi tiyatro, yazlık sinema, kermes alanı, 750 araçlık otopark, basketbol, voleybol sahası ve biyolojik arıtmalı gölet bulunuyor."
Hatay Valisi Rahmi Doğan, verilen 5 yıllık hizmetin unutulmayacağını, halkın verdiği hizmetlerden dolayı İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’i iyilikle yad edeceğini söyledi. Vali Doğan, şunları söyledi:
"Hükümetimizin yatırımları son hızıyla devam ediyor. Körfezde turizm anlamında ciddi pay almamız lazım. Çalışmalarımızı bu yönde yürütüyoruz. Samandağ Arsuz yolunun ihalesini yaptık çalışmalar başladı 29 Ekim’de açılışını yapacağız. O yol Arsuz ve Samandağ'da turizm değerlerini yükseltecek. İskenderun, Arsuz ve Samandağ birleşecek. Bu anlamda bugün burada açılışını yaptığımız Millet Parkı’na da çevreden gelen ziyaretçileri ile turizme katkı sunacaktır."

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı