İskenderun İskenderun’da 'yerel esnafa destek' kampanyası

İskenderun’da 'yerel esnafa destek' kampanyası

Paylaş
İskenderun’da 'yerel esnafa destek' kampanyası

İskenderun’da 'yerel esnafa destek' kampanyası

Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),(DHA)- İSKENDERUN Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) yerel esnafa destek olmak amacıyla kampanya başlattı.
İTSO’nun ev sahipliğinde 'Yerel Esnafa Destek' kampanyası toplantısına, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, İMEAK Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesi ve İskenderun Ticaret Borsası başkan ve temsilcileri katıldı. İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, yerel esnafın büyük marketlere karşı direnme gücünün iyice azaldığını belirterek, vatandaşlara yerel esnaftan alışveriş yapmaları konusunda çağrıda bulundu. Yılmaz "Yerel esnaflarımızın, ulusal zincirlerle rekabet ederken birçok zorlukla karşı karşıya kaldığı hepimizce bilinmektedir. Satış ve pazarlama stratejileri gereği ulusal kuruluşlar, yaptıkları pazar araştırmaları neticesinde, uygun gördükleri lokasyonlara yatırım yapmakta, uygun gördükleri sayı ve büyüklükte işletme açmaktadırlar. Ancak bu durum, yerel esnaflarımızın satışlarının azalmasına ve karlılıklarının düşmesine yol açmakta, bu zorlu koşullara bir süre direnen yerel esnafımızın ne yazık ki kepenk indirmeleriyle sonuçlanmaktadır" dedi.
Ulusal zincirlerin kazançlarının kuruluşların merkezlerinin bulunduğu şehirlere aktarıldığına dikkat çeken Yılmaz, şunları söyledi:
"Sonuç olarak bizler tarafından harcanan paralar, yine bizlerin faaliyet gösterdiği yerel piyasanın dışına çıkmaktadır. Bu durum, bir domino etkisi meydana getirerek birçok iş kolunu da olumsuz yönde etkilemektedir. Alışverişlerimizde ve hizmet alımlarımızda yerel esnafımızı tercih etmenin bölgemizde faaliyet gösteren işletmelerimiz açısından olumlu yansımaları olacağını düşünüyoruz. Ayrıca ilçemizde kullandığımız sıcak paranın da bir şekilde yine bizlere döneceğine inanıyoruz. Bu farkındalık ve sorumluluk anlayışıyla bizlerde buradan çağrıda bulunuyoruz, yerel esnafımızdan alışveriş yapalım, esnafımıza sahip çıkalım."

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı