Gündem İŞKUR İşbaşı eğitim programı nedir? İşbaşı eğitim programına nasıl başvuru yapılır?

İŞKUR İşbaşı eğitim programı nedir? İşbaşı eğitim programına nasıl başvuru yapılır?

Paylaş
İŞKUR İşbaşı eğitim programı nedir? İşbaşı eğitim programına nasıl başvuru yapılır?

İşsizlerin mesleki niteliklerinin geliştirilmesini amaçlayan İŞKUR, düzenlediği "İşbaşı Eğitim Programları” ile birçok kişiye mesleki eğitim veriyor. Peki, İŞKUR İşbaşı eğitim programı nedir? İşbaşı eğitim programına nasıl başvuru yapılır? İşte İşbaşı Eğitim Programları ile ilgili detaylar…

İşsizlikle mücadele ve İstihdam seferberliği çalışmaları kapsamında, işveren ile iş arayanı buluşturmada önemli görev üstlenen İŞKUR, mesleki eğitim kursu ve işbaşı ile girişimcilik eğitim programı gibi aktif işgücü hizmetlerini etkin bir biçimde kullanıyor. İŞKUR özellikle de İşbaşı Eğitim Programları ile kayıtlı işsizlerin mesleki deneyim edinmelerini sağlıyor. Peki, İŞKUR İşbaşı eğitim programı nedir? İşbaşı eğitim programına nasıl başvuru yapılır? İşte detaylar…

Haberin Devamı

Gençler başta olmak üzere İŞKUR'a kayıtlı işsizlerin mesleki deneyim edinmeleri ve teorik eğitimini aldıkları mesleklerde uygulama görmeleri, çalışma ortamına uyum sağlamaları amacıyla düzenlenen işbaşı eğitim programlarından yararlandırılıyor.

Programa katılmak isteyenler işbaşı eğitimi yapacağı işyerini kendileri bulabileceği gibi İŞKUR’dan da kendilerine işyeri bulunmasını talep edebiliyor. Ayrıca işverenler de istedikleri vasıftaki katılımcı adayını kendileri bulabilecekleri gibi kendilerine katılımcı adayı bulunmasını İŞKUR’dan talep edebiliyor.

İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMLARININ SÜRESİ

İşbaşı Eğitim Programı; bilişim ve imalat sektörlerindeki işyeri ve mesleklerde en fazla 6 ay, diğer sektörlerde ise en fazla 3 ay olarak uygulanıyor.

Haberin Devamı

Siber güvenlik, bulut bilişim, oyun geliştirme uzmanı ve kodlama gibi çağımızın ve geleceğin meslekleri olarak görülen alanlarda düzenlenecek olan işbaşı eğitim programlarına katılan 18-29 yaş arası gençler için işbaşı eğitim programlarının süresi en fazla 9 ay uygulanıyor.

Programlar günde en az 5 en fazla 8 saat olmak üzere ve haftada 6 günü aşmamak kaydıyla haftalık 45 saati geçmeyecek şekilde planlanıyor.

İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMLARINDAN YARARLANMA ŞARTLARI

Kuruma kayıtlı işsiz olmak,

15 yaşını tamamlamış olmak,

İşverenin birinci veya ikinci dereceden kan hısmı veya eşi olmamak,

Emekli olmamak,

Programın başlama tarihinden önceki üç aylık dönemde programa başvuru yapan işverenin çalışanı olmamak,

Program başlangıcından önceki son 1 ayda uzun vadeli sigorta kollarına ait primi yatırılmamış olma

İş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanmış olmak,

Yukarıdaki şartları sağlayan ve programa devam etmelerine engel durumları bulunmayan öğrenciler de programlara katılabilirler.

Ayrıca tarımsal faaliyette bulunanlar ile isteğe bağlı sigortalı sayılanlar, sosyal yardım, engelli maaşı ile dul ve yetim aylığı alanlar da işbaşı eğitim programından yararlanabilirler.

İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMLARINDA KARŞILANABİLECEK GİDERLER

Katılımcı zaruri gideri (Günlük 77,70 TL, öğrenciler için 58,27, işsizlik ödeneği alanlar için 38,85 TL)

Haberin Devamı

Geleceğin meslekleri olarak belirlenecek mesleklerde düzenlenen programlarda katılımcılara 85 TL zaruri gider ödeniyor.

Sanayi sektöründeki mesleklerde düzenlenecek işbaşı eğitim programlarına katılan kadınların bakmakla yükümlü oldukları 2-5 yaş arası çocukları için aylık 400 TL bakım desteği program süresince karşılanıyor.

İş Kazası ve Meslek Hastalığı Sigortası Primi

Genel Sağlık Sigortası Prim Giderleri

BAŞVURU YERİ VE ZAMANI

81 ilde bulunan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri ile hizmet merkezlerine istenildiği zaman başvuru yapılabilir. İŞKUR’un İş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanarak programa katılabilirsiniz.