İslahiye İslahiye’de Muhtarlar Günü kutlandı

İslahiye’de Muhtarlar Günü kutlandı

Paylaş
İslahiye’de Muhtarlar Günü kutlandı

İslahiye’de Muhtarlar Günü kutlandı

Kadir ÇELİK/İSLAHİYE (Gaziantep), (DHA)- GAZİANTEP’in İslahiye İlçesinde,19 Ekim Muhtarlar Günü düzenlenen törenle kutlandı.

Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen törene, Kaymakam Muhammed Lütfi Kotan, Belediye Başkanı Kemal Vural, İlçe Emniyet Müdürü Bedrettin Sarıtaş, İlçe jandarma Komutanı Binbaşı Ümit Tahta, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Çetin, Muhtarlar Derneği Başkanı Şehmus İzgüden, daire amirleri ve muhtarlar katıldı. Muhtarlar Derneği Başkanı Şehmus İzgüden tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasının ardında saygı duruşu ve istiklal marşı okundu.

Başkan İzgüden törende yaptığı konuşmada, "Muhtarlar devletin ilk kademesi olarak görev yaparlar. Bu açıdan devlet vatandaşa ulaşmak istediğinde muhtara, vatandaş da devlete ulaşmak istediğinde ise yine muhtara başvurur. Muhtarlar devletin halkla en sıcak temas noktasıdır, devletin güler yüzü ve şefkatli elidir” dedi.

Törenin ardından İslahiye Belediyesi tarafından muhtarlara yönelik yemek daveti gerçekleştirildi. Yemekte konuşan Belediye Başkanı Kemal Vural, "Siyasi pencereden baktığımız oluşacak tusunamiyi de darbeyi de yiyen ilk ekip muhtarlardır. Bizlerde ikinci darbede yerimizi alırız. Ana unsur halkla iç içe olan kesim muhtarlarımızdır. Ülkemizin içinde bulunduğu durumu göz önüne alındığında. Fırat'ın doğusunda yapılan operasyonda sanki biz insanları katlediyoruz, zülüm ediyormuşuz gibi Avrupa'da izlenimler yaratmaya çalışıyorlar. Biz yıllardır bu coğrafyada Kürt, Türk beraber yaşadık, yaşayacağız" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı