Gündem İslamofobi'ye karşı Doğan Grubu'ndan iki uluslararası etkinlik

İslamofobi'ye karşı Doğan Grubu'ndan iki uluslararası etkinlik

Paylaş
İslamofobi'ye karşı Doğan Grubu'ndan iki uluslararası etkinlik

Doğan Grubu ABD'de İslam ile ilgili iki tarihi etkinliğe imza atıyor. İslam'a dair yanlış inanışlar ve önyargılarla küresel düzeyde mücadele etmeyi amaçlayan etkinliklerin ilki yarın (20 Ekim) Washington DC’de düzenlenecek

ABD'nin en etkin düşünce kuruluşlarından Atlantic Council ve dünyanın en saygın kültür kurumlarından Smithsonian ile birlikte düzenlenecek panel, “Islamophobia: Overcoming Myths and Engaging in a Better Conversation" başlığını taşıyor.

Hürriyet Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı ve Doğan Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Vekili Vuslat Doğan Sabancı'nın açış konuşmasını yapacağı, Atlantic Council Başkanı Frederick Kempe'nin yöneteceği panele bu alanın saygın otoriteleri katılacak: Din tarihçisi Karen Armstrong, eski devlet bakanı Dr. Mehmet Aydın, Johns Hopkins Üniversitesi İleri Uluslararası Çalışmalar Okulu Dekanı Vali Nasr ve ünlü insan hakları aktivisti yazar Zainab Salbi.

Washington'daki Smithsonian'a bağlı ünlü galeri Sackler'da, “Kur’an-ı Kerim’in Sanatı: Türk ve İslam Eserleri Müzesi'nin Hazineleri” başlıklı serginin açılış galası ise bu akşam (19 Ekim) yapılacak.

ABD İÇİN TARİHİ SERGİ







ABD’de tarihi Kuran-ı Kerim sergisi


Kültür ve Turizm Bakanlığı, Koç Holding, Doğan Grubu ve Türk Havayolları'nın desteklediği sergi, ABD için bir ilk niteliği taşıyor.

Türk ve İslam Eserleri Müzesi'nden getirilen ve İstanbul'dan Herat'a İslam'ın tarihi merkezlerinden derlenen yüzlerce yıllık Kuran-ı Kerimler, 20 Şubat 2017'ye kadar Washington DC'de sergilenecek.