Dünya İsmail Heniyye Han Yunus'daki Büyük Dönüş Kampı'na katıldı

İsmail Heniyye Han Yunus'daki Büyük Dönüş Kampı'na katıldı

Paylaş
İsmail Heniyye Han Yunus'daki Büyük Dönüş Kampı'na katıldı

Hamas Siyasi Birimi Başkanı İsmail Heniyye, dün akşam Han Yunus kentindeki Büyük Dönüş kampı etkinliklerine katıldı. Büyük Dönüş etkinlikleriyle, Filistin halkının ülkelerinin kaderini değiştirdiğini ifade etti

İslami Direniş Hareketi Siyasi Birimi Başkanı İsmail Heniyye, dün akşam Han Yunus'un doğusundaki Büyük Dönüş kampı etkinliklerine katıldı.


DİRENİŞİN "ATEŞ VE NURDAN" SAYFALARINI YAZIYORLAR


Heniyye, dönüş kamplarında nöbet tutan kadın, erkek ve çocukların Filistin halkı için direnişin ateş ve nurdan sayfalarını yazdıklarını söyledi.

"Bugün direnenler bir tarih ve Filistin halkı için yeni bir dönem yazıyorlar" diyen Heniyye, bir gün Mescid-i Aksa'da namaz kılacaklarını ifade etti.

Hamas lideri, Büyük Dönüş Yürüyüşü ve ablukayı kırma faaliyetlerinde şehit düşenlerin aileleri ile gösterilerde yaralananları da selamlayarak, "Şehitlerin kanlarına vefa göstereceğiz ve onları boşa götürmeyeceğiz. Asla taviz vermeyeceğiz ve İsrail'i tanımayacağız" dedi.

Filistin halkının Toprak Günü olarak andığı 30 Mart'ta başlayan ve Büyük Dönüş Yürüyüşü adıyla düzenlenen barışçıl gösterilere katılan Filistinliler, Birleşmiş Milletler kararlarının uygulanarak Filistin halkının silah zoruyla uzaklaştırıldığı topraklarına dönmesinin sağlamasını istiyor.

Haberin Devamı