Gündem İsmail Küçükkaya kimdir? Kaç yaşında? Nereli?

İsmail Küçükkaya kimdir? Kaç yaşında? Nereli?

Paylaş
İsmail Küçükkaya kimdir? Kaç yaşında? Nereli?

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım ile CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu'nun canlı yayın tarihi belli oldu. Ortak yayını sunacak isim ise İsmail Küçükkaya... Peki İsmail Küçükkaya kimdir?

Türkiye kamuoyunun günlerdir konuştuğu Binali Yıldırım Ekrem İmamoğlu canlı yayını 16 Haziran Paar günü saat 21.00'de Lütfü Kırdar Kongre Merkezi'nde gerçekleşecek. Moderatörlüğü İsmail Küçükkaya yapacak.

Haberin Devamı

Bu gelişmenin ardından İsmail Küçükkaya bir anda Türkiye'nin konuştuğu isim haline geldi ve hakkındaki bilgiler araştırılmaya başlandı.

İSMAİL KÜÇÜKKAYA KİMDİR?

1972 yılında Kütahya Simav'da dünyaya gelen İsmail Küçükkaya, ilk ve orta öğrenimini Kütahya'da gördü.Üniversite öğrenimini ise Gazi Üniversitesi Gazetecilik bölümünde tamamladı.

İsmail Küçükkaya, gazetecilik kariyerine 1991 yılında Hürriyet Gazetesi'nde muhabirlik yaparak başladı. Hürriyet Gazetesi'nde çalıştıktan sonra Sabah ve Star gazetelerinde görev aldı. 2000 yılında Akşam gazetesinde köşe yazarlığı yapmaya başlayan gazeteci, 2003 yılında köşe yazarlığını da sürdürerek SkyTürk TV'de Ankara temsilcisi olarak çalışmaya başladı.

2005-2008 senelerinde Akşam Gazetesi'nin Ankara temsilciliği yürüten Küçükkaya, 2008 yılı Kasım ayında Akşam Gazetesi'nin genel yayın yönetmeni oldu. Haziran 2013 tarihinde Gezi Parkı olaylarının ardından görevinden alındı.

Haberin Devamı

2013 yılı Eylül ayında Fox TV'de “Çalar Saat” adlı programı sunmaya başladı.

2008 yılında “Cumhuriyetimizi Dair” ve 2012 yılında “Cumhuriyet'in İlk Yüzyılı” adlı iki kitap yazmıştır.