Yemek Ispanaklı kek tarifi: Ispanaklı kek nasıl yapılır?

Ispanaklı kek tarifi: Ispanaklı kek nasıl yapılır?

Paylaş
Ispanaklı kek tarifi: Ispanaklı kek nasıl yapılır?

Tadıyla ve görüntüsüyle hafızalara kazınacak olan ıspanaklı kek tarifi oldukça pratik. Üzerine krema yapıp servis ettiğinizde pasta niyetine tüketebileceğiniz veya sade kek olarak da yiyebileceğiniz ıspanaklı kek tarifi arıyorsanız ya da ıspanaklı kek nasıl yapılır merak ediyorsanız, "Ispanaklı kek tarifi, ıspanaklı kek nasıl yapılır" haberimize göz atın.

Rengiyle şaşırtan ve yendiğinde ıspanağın tadını asla alamayacağınız hem çayların yanına servis edilebilecek olan misafirlerinizin tadına bayılacağı bir tarifimiz var. Eğer "ıspanaklı kek tarifi, ıspanaklı kek nasıl yapılır" merak ediyorsanız detaylar haberimizde.

Haberin Devamı

Ispanaklı kek tarifi

Ispanaklı kek malzemeleri

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 200 gram ıspanak
  • 1 adet damla sakızı

Ispanaklı kek üzeri için (isteğe bağlı):

  • 2 paket toz krem şanti
  • 1 su bardağından biraz fazla süt

Ispanaklı kek yapılışı

Yumurta ve koz şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın. Yağı ekleyip çırpmaya devam edin. Ispanağı, damla sakızını ve sütü mutfak robotundan geçirin. Elde ettiğiniz karışımı kek harcına ilave edin. Elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırmaya devam edin. Yağlanmış kek kalıbına karışımı dökün ve önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında ortalama 35 - 40 dakika pişirin. Pişen keki servis tabağına çıkartın. Krem şanti eklemek istiyorsanız krem şantiyi hazırlayın ve buzdolabında bekletin. Kek soğuyunca üzerini krem şantiyle kaplayıp servis edebilirsiniz.