Spor İspanya'nın Kral'ı Atletico Madrid

İspanya'nın Kral'ı Atletico Madrid

Paylaş
İspanya'nın Kral'ı Atletico Madrid

İspanya Kral Kupası finalinde normal süresi 1-1 biten mücadelede A. Madrid, uzatma dakikalarında bulduğu golle R. Madrid'i 2-1 mağlup ederek İspanya Kral Kupası'nın sahibi oldu

R. Madrid ile A. Madrid İspanya Kral Kupası final mücadelesinde Santiago Bernabeu Stadı'nda karşı karşıya geldi. 90 dakikanın 1-1 sona erdiği maçta Atletico Madrid, Real Madrid'i uzatma dakikalarında bulduğu golle 2-1 mağlup ederek İspanya Kral Kupası'nın sahibi oldu.

Karşılaşmaya hızlı başlayan Eflatun-Beyazlılar oldu. 14. dakikada Mesut Özil'in kullandığı köşe vuruşunda Real'in Portekizli yıldızı Cristiano Ronaldo kafa vuruşu ile topu ağlara gönderdi ve takımını Atletico Madrid karşısında 1-0 öne geçirdi. Kırmızı-Mavili ekibin bu gole cevabı 35. dakikada geldi. Radamel Falcao iki kişinin arasından attığı pasla topu Diego Costa ile buluşturdu. Costa topla biraz ilerleyip ceza sahası dışından yaptığı yerden, sert vuruşla topu ağlara gönderdi ve durumu 1-1'e getirdi. 37. dakikada ise Arda Turan, Ramos ile girdiği ikili mücadele sonucu sarı kart gördü. Dakikalar 42'yi gösterdiğinde Mesut Özil'in ceza sahası dışından yaptığı vuruş direkten döndü. İlk yarı 1-1 beraberlikle sona erdi.

İkinci yarıda ise mücadelenin temposu daha yüksekti. 60. dakikada Atletico Madrid, Filipe Luis ile etkili oldu. Sol kanattan yapılan ortaya ceza sahası içinde bulunan Luis topun gelişine vurdu. Ancak top yan ağlarda kaldı. 61. dakikada Atletico Madrid kalesi büyük bir tehlike atlattı. Sağ kanattan topu getiren Ronaldo topu içeriye çevirdi. Topla buluşan Benzema yakın mesafeden yaptığı vuruş direkte patladı. Dönen top Mesut'ta kaldı. Mesut önce rakibini geçti sonra kaleye şutunu vurdu. Ancak Atletico'da savunma bu topu çizgiden çıkardı. Dakikalar 68'i gösterdiğinde Eflatun-Beyazlılar kaleye yakın mesafeden bir frikik kazandı. Topun başına yıldız futbolcu Cristiano Ronaldo geçti. Ronaldo'nun kullandığı frikikte top direkten döndü. Bir pozisyon sonrası sinirlenen Mesut Özil topa eliyle sert bir şekilde vurunca hakem Clos Gomez 72. dakikada Özil'e sarı kartı gösterdi. Hakeme yoğun itirazlarda bulunan Real Madrid Teknik Direktörü Jose Mourinho 78. dakikada hakem Clos Gomez tarafından soyunma odasına gönderildi. Karşılaşmanın son dakikalarında Atletico Madrid ataklarını sıklaştırdı. Ancak aradığı golü bulamayınca maç 1-1 sona erdi ve uzatmalara gitti.

Maçın uzatma dakikalarına Eflatun-Beyazlı ekip 3 oyuncu değişikliği ile başladı. Coentrao, Modric ve Benzema oyundan alınırken, Arbeloa, Di Maria ve Higuain oyuna dahil oldu. 95. dakikada Atletico Madrid'li Diego Costa kaleci ile karşı karşıya kaldığı poziyondan faydalanamadı. Mourinho'nun eksikliğinde Real Madrid kalesinde daha fazla pozisyon vermeye başladı. 98. dakikada sağ kanattan yapılan ortaya Miranda düzgün kafa vuruşu yaparak topu ağlara gönderdi ve takımını Real karşısında 2-1 öne geçirdi. Kırmızı-Mavili ekip 100. dakikada çok tehlikeli bir yerden serbest vuruş kazandı. Falcao'nun kullandığı serbest vuruş üstten auta gitti. A. Madrid'te ilk golün sahibi Costa ilk uzatma devresinin son dakikalarında yerini Adrian'a bıraktı.

İlk uzatma devresi A. Madrid'in 2-1 üstünlüğü ile sona erdi. İkinci uzatma devresine gelindiğine 108. dakikada A. Madrid kalecisi Courtois kalesinde adeta devleşti. Di Maria'nın sol kanattan içeriye yaptığı ortada Mesut Özil topla buluştu. Özil'in yakın mesafeden yaptığı vuruşu kalec, Courtois çıkarmayı başardı. 110. dakikada Arda Turan yerini Cristian Rodriguez'e bıraktı. 114. dakikada Ronaldo Gabi'nin müdahalesi ile yerde kaldı. Yerdeyken rakibine tekme atan Ronaldo kırmızı kart ile oyun dışı kaldı. Maçın son dakikalarında A. Madrid'te Gabi ikinci sarı karttan kırmızı kart ile oyun dışı kaldı. Mücadelenin kalan dakikalarında başka gol olmayınca A. Madrid, uzatma dakikalarında Real Madrid'i 2-1 mağlup ederek İspanya Kral Kupası'nın sahibi oldu.

Haberin Devamı