Spor İspanya'nın Şili karşısında mağlubiyeti yok

İspanya'nın Şili karşısında mağlubiyeti yok

Paylaş
İspanya'nın Şili karşısında mağlubiyeti yok

İspanya ile Şili yarın yapacakları 2014 Dünya Kupası B Grubu ikinci maçıyla birlikte tarihlerinde 11. kez karşı karşıya gelecek.

İspanya, Şili ile yaptığı 10 maçta rakibine mağlup olmazken, 8 kez galip geldi, 2 kez de berabere kaldı. "Matadorlar"ın attığı 25 gole karşın, Güney Amerika temsilcisi 8 gol atabildi.

Haberin Devamı

Rio de Janeiro’daki Maracana Stadı’nda oynanacak karşılaşma TSİ 22.00’de başlayacak. Karşılaşmayı ABD’li hakem Mark W Geiger yönetecek. Geiger’in yardımcılıklarını aynı ülkeden Mark Sean Hurd ve Kanadalı Joe Fletcher yapacak. Maçın dördüncü hakemliğini ise Bahreynli Nawaf Shukralla üstlenecek.

Dünya kupalarında İspanya kazandı

İki ülke milli takımları, dünya kupaları finallerinde 2 kez karşılaşırken, bu maçları İspanya kazandı. İlk olarak 1950 Brezilya’da yapılan grup maçında İspanya, sahadan 2-0’lık sonuçla galip ayrıldı.

İki takım arasındaki son maç ise 2010 Dünya Kupası’nda yapıldı. Güney Afrika’daki kupada H Grubu’nda yer alan iki takımın maçında İspanya 2-1 galip geldi. İspanya’nın gollerini David Villa ve Andres Iniesta atarken, Şili’nin tek golü Rodrigo Millar’dan geldi.

Haberin Devamı

İsviçre ve Honduras’ın da yer aldığı grupta İspanya ve Şili 6’şar puanla ilk iki sırayı paylaşarak, bir üst tura çıktılar.

64 yıl sonra Rio’da

İspanya ile Şili tam 64 yıl sonra Brezilya’nın Rio de Janeiro kentinde karşılaşacak. İki takım, Brezilya’da düzenlenen 1950 Dünya Kupası’nda yine bir grup maçında yine Rio de Janeiro’da karşı karşıya gelmişti. Bu maçı Basora ve Zorra’nın golleriyle İspanya 2-0 kazanmıştı.

8 özel maç yaptılar

İspanya ile Şili 2 dünya kupası maçının yanı sıra 8 kez de özel maçlarda karşılaştı. Bu maçlarda İspanya 6 galibiyet alırken, 2 karşılaşma berabere sonuçlandı.İki takım arasındaki son maç ise 10 Eylül 2013’te oynandı ve 2-2 berabere bitti.

AA