Spor İspanya'nın "Villa" keyfi: 1-0

İspanya'nın "Villa" keyfi: 1-0

Paylaş
İspanya'nın "Villa" keyfi: 1-0

2010 Dünya Kupası 2. tur maçında İspanya, Portekiz'i David Villa'nın golüyle 1-0 yendi

Stat: Green Point
Hakemler: Hector Baldassi (Arjantin), Ricardo Casas (Arjantin), Hernan Maidana (Arjantin)

İspanya: Iker Casillas, Sergio Ramos, Gerard Pique, Carles Puyol, Joan Capdevila, Xabi Alonso (Dk. 90 Carlos Marchena), Xavi, Andres Iniesta, Sergio Busquets, Fernando Torres (Dk. 59 Fernando Llorente), David Villa (Dk.88 Pedro Rodriguez)
Portekiz: Eduardo, Bruno Alves, Ricardo Costa, Ricardo Carvalho, Fabio Coentrao, Raul Meireles, Pepe (Dk.72 Pedro Mendes), Tiago, Cristiano Ronaldo, Simao Sabrosa (Dk. 72 Liedson), Hugo Almeida (Dk. 59 Danny)
Gol: Dk. 63 David Villa (İspanya)
Sarı kartlar: Dk. 74 Xabi Alonso (İspanya), Dk. 80 Tiago (Portekiz)
Kırmızı kart: Dk. 90 Ricardo Costa (Portekiz)

2010 Dünya Kupası 2. tur maçında İspanya, Portekiz’i 1-0 yenerek çeyrek finale yükseldi. Hızlı başlayan maçın ilk 20 dakikası İspanya’nın kontrolünde, ağırlıklı olarak Portekiz’in sahasında geçti.

Turnuvanın en büyük favorilerinden olan İspanya, oldukça istekli başladığı maçın henüz 2. dakikasında gole yaklaştı. Grup maçlarında bekleneni veremeyen, ancak bu maçın ilk dakikalarında oldukça hırslı olduğu gözlenen Torres’in ceza sahasının dışından sert bir şutla gönderdiği topu, kaleci Eduardo zorlukla çelebildi.

Bu pozisyonun bir dakika ardından bu kez David Villa kaleyi yokladı, ancak Eduardo bu gol denemesinde de topun ağlarla buluşmasını engelledi.

Oyundaki üstünlüğünü maç geneline yayan ve 20. dakikaya girildiğinde topun kontrolünü yüzde 70 oranında elinde tutarak rakibini sahasına hapseden İspanya, kalesindeki ilk tehlikeyi 21. dakikada yaşadı.

39. dakikada bir kez daha gole yaklaşan Portekiz’de Almeida, İspanya ceza sahasının içine indirilen topa iyi yükselmesine rağmen vuramadı ve top auta çıktı.

Portekiz, iyi savunma yaparak, orta sahada top çeviren, ancak ceza sahasına girmekte zorlanan İspanya’nın hücumda etkili olmasını engelledi. İlk yarı, Portekiz’in de kontraataklarla aradığı pozisyonları bulamaması üzerine 0-0 bitti.

İspanya, ikinci yarıya da, ilk yarının başlarında olduğu gibi baskılı başladı. İspanya’nın, rakibini kendi sahasından çıkartmadığı dakikalarda Portekiz, akıllı hareket eden kalecinin eliyle çıkarttığı top ve ardından yapılan iki pasla gole çok yaklaştı.

Bu pozisyonda Almeida’nın soldan ortalığı top, Puyol’a çarparak uzak kale direğinin hemen dibinden auta çıktı. İspanya, 60. dakikada gole yaklaştı.

Oyuna 59. dakikada Torres’in yerine dahil olan Llorente’nin, penaltı noktasına yakın bir yerde kafasıyla vurduğu topu, Eduardo müthiş bir refleksle kurtardı ve takımının yenik duruma düşmesini engelledi.

Llorente’nin oyuna girmesiyle hücumda daha etkili oynamaya başlayan İspanya, aradığı golü 63. dakikada David Villa ile buldu. Villa, kaleye çarprazdan gönderdiği ve kaleciden tekrar önüne gelen topu ağlara göndererek takımını 1-0 öne geçirdi.

Turnuvanın yıldız adaylarından Cristiano Ronaldo maçta hiçbir varlık gösteremezken, takım arkadaşı Ricardo Costa 90. dakikada kırmızı kart görerek oyundan atıldı. İspanya, çeyrek finalde Paraguay ile karşılaşacak.

İSTATİSTİKLER
İspanya-Portekiz

Topla Oynama Yüzdesi: 61-39
Şut Sayısı: 19-9
Kaleyi Bulan Şut Sayısı: 10-3
Korner: 6-3
Ofsayt: 0-3
Faul: 13-18
Sarı Kart: 1-1
Kırmızı Kart: 0-1

3

Haberin Devamı