Spor İspanyol kulüplerinden sığınmacılara destek

İspanyol kulüplerinden sığınmacılara destek

Paylaş
İspanyol kulüplerinden sığınmacılara destek

Avrupa'daki sığınmacı krizine karşı La Liga kulüpleri girişim başlattı.

La Liga’nın 3. haftasında 12 Eylül’de oynanacak Atletico Madrid-Barcelona maçında her iki takımın futbolcularının sahaya "Sığınmacılara yardım" yazılı tişörtle çıkacağı açıklandı.

Tişörtte Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UHNCR), Atletico Madrid Vakfı ve Barcelona Vakfı’nın da isimlerinin yer alacağı bildirildi. Her iki kulüpten basına yapılan açıklamalarda, maç öncesinde Vicente Calderon Stadı’nın dev ekranlarından Suriyeli sığınmacıların yaşadığı zor şartların yer aldığı video görüntülerinin gösterileceği, ayrıca cep telefonundan gönderilecek mesajlardan (her mesaj 6 avro) veya www.ayudasiria.org internet sitesinden sığınmacılara yardım için bağış toplanacağı duyuruldu.

Barcelona Kulübü, sığınmacılara yardım için kampanyalarının devam edeceğini, gelecek günlerde bunu açıklayacağını kaydetti.

Öte yandan Granada Kulübü de 13 Eylül’de Villarreal’e karşı oynayacağı lig maçının satılan biletlerinden 10’ar avroyu sığınmacılara yardım amaçlı bağışlayacağını duyurdu.

Ayrıca Bask, İspanyol ve Avrupa kurumlarına faks çekerek sığınmacıların sorunlarına çözüm bulunmasını isteyen Eibar Kulübü de 19 Eylül’de La Liga’nın 4. haftasında Atletico Madrid’e karşı oynayacağı maç için satılan her biletten 5’er avro sığınmacılara yardım yapacağını açıkladı.

AA

Haberin Devamı