Isparta Isparta'da 15 Temmuz şehitleri anıldı

Isparta'da 15 Temmuz şehitleri anıldı

Paylaş
Isparta'da 15 Temmuz şehitleri anıldı

Isparta'da 15 Temmuz şehitleri anıldı

Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA, (DHA) - ISPARTA'da, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde şehitler için dua edildi, mevlid-i şerif okutuldu.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri çerçevesinde Garnizon Şehitliğinde program düzenlendi. Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programa, Vali Ömer Seymenoğlu, TBMM Başkan Vekili Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Isparta Milletvekilleri Recep Özel, Mehmet Uğur Tökgöz, Garnizon Komutan Vekili Albay Mustafa Kahraman, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, daire müdürleri, şehit aileleri, gaziler ve vatandaşlar katıldı. İl Müftüsü Bayram Şahin tarafından okunan duanın ardından Vali Ömer Seymenoğlu ve diğer katılımcılar şehit mezarlarını ziyaret edip karanfil bıraktı. Ulu Camii'nde öğle namazı öncesinde şehitler için mevlid-i şerif okundu.

Etkinlikler kapsamında Isparta Valiliği tarafından şehit yakınları, gaziler ve ailelerine yemek verildi. Süleyman Demirel Kongre Merkezi'nde düzenlenen programda Vali Ömer Seymenoğlu ve eşi, şehit yakınları ve gazileri karşıladı. Vali Seymenoğlu ve eşi masaları gezerek, şehit ve gazi aileleriyle sohbet etti.

Vali Ömer Seymenoğlu, 15 Temmuz 2016 hain darbe girişimine karşısında sergilenen milli irade ruhunu vurgu yaparak, “Bundan 3 yıl önce FETÖ'cü hainler tarafından bu millet darbe girişimi ile karşı karşıya kalmıştı. O gece Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde tarihimizin her zor döneminde olduğu gibi bu millet birlik oldu. Bu hainlere karşı büyük bir mücadele ile bu darbenin önü kesildi. Ne mutlu bize ki bu tür zor durumlarda bir araya gelmekten tek vücut olmaktan uzak duramıyoruz ve birbirimize her zaman destek oluyoruz" dedi.

Program, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve İl Müftüsü Bayram Şahin'in okuduğu duanın ardından sona erdi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı