Isparta Isparta'da 29 Ekim töreni

Isparta'da 29 Ekim töreni

Paylaş
Isparta'da 29 Ekim töreni

Isparta'da 29 Ekim töreni

Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA, (DHA)- ISPARTA'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla tören yapıldı.

Isparta'da 29 Ekim kutlamaları kapsamında 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı'nda tören düzenlendi. Törene Vali Ömer Seymenoğlu, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Tamer Atay, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, protokol üyeleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Tören, Vali Ömer Seymenoğlu, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Tamer Atay ve Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen'in törene katılanlar ile vatandaşın bayramını kutlamasıyla başladı. Daha sonra saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu. Öğrencilerin günün anlam ve önemine ilişkin şiirleri okumasıyla devam eden törende düzenlenen yarışmalarda dereceye giren sporculara ödülleri takdim edildi.

ŞİİRİYLE DUYGULANDIRDI

Dün yapılan çelenk töreninde şiir okuyarak protokol üyelerini duygulandıran Ethem Kızılkaya, Vali Ömer Seymenoğlu'nun daveti üzerine bugünkü törene de katılarak 'Türk milleti' adlı bir şiir okudu. Daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama mesajı okundu ve ardından günün anlam ve önemini belirten konuşma Vali Ömer Seymenoğlu tarafından yapıldı. Vali Seymenoğlu, "Bugün dünya tarihinde müstesna bir yere sahip olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk komutasında milletçe büyük kahramanlıklar ortaya koyarak kazandığımız, Kurtuluş Savaşı'ndan sonra ilan ettiğimiz Cumhuriyetimizin 96. kuruluş yıl dönümünü kutlamanın büyük gururunu ve heyecanını yaşıyoruz" dedi.

Daha sonra geçit töreni yapıldı. Törene katılanlar geçit töreni sırasında alkışlarla asker ve öğrencilere destek verdi. Vali Ömer Seymenoğlu geçit törenine katılan Mehmetçiklere, öğrencilere ve araçlara karanfil attı.

KİTAP SERGİSİ AÇILDI

Cumhuriyetin 96. yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde ayrıca Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü tarafından Halil Hamit Paşa Halk Kütüphanesi'nde 26 Ekim- 6 Kasım tarihleri arasında açık kalacak olan 'Atatürk ve Cumhuriyet' konulu kitap sergisi açıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı