Isparta Isparta'da jandarmanın 2021 raporu

Isparta'da jandarmanın 2021 raporu

Paylaş
Isparta'da jandarmanın 2021 raporu

Isparta'da jandarmanın 2021 raporu

Nurettin ARKAN/ISPARTA (DHA) - ISPARTA İl Jandarma Komutanlığı bu yıl uyuşturucu ile mücadele kapsamında 106, silah ticareti kapsamında 5, tarihi eser kaçakçılığına yönelik 35, kaçak içki, kaçak ve yasak cinsel içerikli ilaçların satışı hakkında 6 operason yaptı.
Isparta İl Jandarma Komutanlığı bu yıl başta uyuşturucu ile mücadele olmak üzere suç ve suçlulara yönelik gerçekleştirilen operasyonlar hakkında yazılı açıklama yaptı. Açıklamada İl Jandarma Komutanlığı'nın bu yıl uyuşturucu ile mücadele kapsamında il genelinde 106 operasyon düzenlediği belirtildi. Uyuşturucu ve uyarıcı yasaklı madde ile bunların kullanımını sağlayan aparatların ele geçirildiği operasyonlarda 167 şüpheli yakalandığı ve bunlardan 10'unun tutuklandığı vurgulandı.
Açıklamada, silah ticareti kapsamında ihbar ve istihbaratları değerlendirmesi sonucu jandarmanın bu yıl 5 operasyon düzenlediği ve 61 tabanca, 5 tüfek ile 138 mermi ele geçirdiği anlatıldı. Olaylarla ilgili yakalanan 7 şüpheliden 2'sinin tutuklandığı açıklandı.
2 BİN DOLAYINDA TARİHİ ESER ELE GEÇİRİLDİ
Açıklamada, jandarmanın tarihi ve kültürel zenginliklerin korunmasına yönelik yaptığı 35 operasyonda 2 bin civarında tarihi eser ele geçirdiği, kazı işinde kullanılan iş makinesi ve diğer malzemelere de el konulduğu ifade edeldi. Operasyonlarda 109 kişi hakkında adli işlem yapıldığı anlatıldı.
KAÇAK İÇKİ VE İLAÇLARLA MÜCADELEYE DEVAM
İnsan sağlığını tehdit eden merdiven altı imalat olarak nitelendirilen kaçak içki, kaçak ve yasak olan cinsel içerikli ilaçlara yönelik olarak yıl içerisinde yapılan 6 operasyonda 2 bin 282 cinsel içerikli ilaç, 1372 litre kaçak içki ve 400 paket sigara ele geçirildiğinin belirtildiği açıklamada 10 şüpheli hakkında adli işlem yapıldığı paylaşıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı