Türkiye (Son Dakika) Isparta'da kuduz karantinası

Isparta'da kuduz karantinası

Paylaş
Isparta'da kuduz karantinası

Bir çocuğu ısıran sokak kedisinin kuduz olduğunun belirlenmesi üzerine belediye mücavir sınırları içerisindeki tüm mahallelerde karantina başlattı

Turan Mahallesi'nde bir çocuğu ısırdığı belirlenen sokak kedisinin 'kuduz' olduğunun belirlenmesi üzerine Isparta Hayvan Sağlığı Zabıta Komisyonu acil toplanarak, alınacak önlemleri belirledi. Kentte alınan önlemleri Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sıddık İpek açıkladı.

İpek, belediye mücavir alanı içinde kalan bütün mahallelerde 6 ay süre ile karantina tedbirlerinin uygulanmasına karar verildiğini açıkladı. Hayvan pazarının kapatıldığını kaydeden İpek, hayvan giriş ve çıkışlarının yasaklandığını, sadece kesim amacıyla çevre köy, ilçe ve illerden gelen hayvanların veteriner hekim gözetiminde belediyeye ait mezbahada kesimine izin verileceğini belirtti.

Haberin Devamı

HAYVANLAR AŞILANACAK

Büyükbaş, küçükbaş, tek tırnaklı hayvan ile kedi ve köpeklerin aşılanacağını açıklayan İpek, evinde kedi ve köpek besleyenlerin ise hayvanlarını İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü'ne götürerek aşılatmasını istedi.

UYARI TABELALARI ASILACAK

Sokak hayvanlarıyla temas edenlerin acilen sağlık merkezlerine başvurması gerektiğinin önemine işaret eden Sıddık İpek, İl Sağlık Müdürlüğü'nün de sağlık taraması başlatacağını kaydetti. Kuduz hastalığına yakalanmış veya hastalık şüphesi bulunan hayvan leşlerinin derileriyle birlikte imha edileceğine dikkati çeken İpek, "Kent giriş ve çıkışına 'Bu Yerleşim Biriminde Kuduz Hastalığı Var' tabelaları yerleştirilecek. Hayvan sahipleri kedi ve köpeklerini dışarı bırakmasınlar. Şu anda paniğe gerek yok. Her türlü önlem alınmış durumda" diye konuştu.

Haberin Devamı

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)