Isparta Isparta'da yaya geçidi nöbeti

Isparta'da yaya geçidi nöbeti

Paylaş
Isparta'da yaya geçidi nöbeti

Isparta'da yaya geçidi nöbeti

Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA, (DHA)- ISPARTA'da Vali Ömer Seymenoğlu'nun da katılımıyla Yaya Geçidi Nöbeti etkinliği yapıldı.

Isparta'da 2019 Yaya Öncelikli Trafik Yılı kapsamında tüm Türkiye'de olduğu gibi Yaya Geçidi Nöbeti etkinliği gerçekleştirildi. Nazmiye Demirel Ortaokulu'nda gerçekleştirilen etkinliğe Vali Ömer Seymenoğlu, Garnizon Komutanı Albay Bilgin Çetinbağ, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğretmen, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Vali Ömer Seymenoğlu, "Şu anda şehrimizin muhtelif noktalarında kamu görevlilerimiz, trafik dostu vatandaşlarımız ve öğrencilerimizle beraber bu etkinliğe katılmış bulunuyoruz. Amacımız çocuklar üzerinden yayaların, trafikteki can ve mal güvenliğini önemsediğimizi göstermek ve sürücülerimizin kural ihlali yapmalarını önlemek. Yıl içinde farklı şekilde devam eden eğitimler, denetimler ve farkındalık çalışmaları sayesinde trafik kazaları ile kazalardan kaynaklanan can ve mal kayıplarında önemli oranlarda düşüş yaşandı. Şunu hiçbir zaman unutmayalım sürücüler de aynı zamanda yayadır. Saygı ve sevgi çerçevesinde trafikte herkes birbirine lütfen saygılı olsun" dedi.

Ardından Vali Ömer Seymenoğlu, ellerinde yaya önceliği dövizleri taşıyan öğrencilerle birlikte yaya geçidini kullanarak karşıya geçti ve sürücülere 'Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz' broşürü dağıttı. Uygulamada durdurulan sürücüler ise uygulamayı desteklediklerini belirterek kendilerinin de aynı zamanda birer yaya oldukları belirtti.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı