Gündem İsrail bombalarından kurtuldu, Ankara'daki saldırıda can verdi

İsrail bombalarından kurtuldu, Ankara'daki saldırıda can verdi

Paylaş
İsrail bombalarından kurtuldu, Ankara'daki saldırıda can verdi

Cumartesi günü Ankara'da yapılması planlanan Barış Mitingi öncesindeki hain terör saldırısında, Arapça ve İngilizce öğretmenliği yapmak üzere 2,5 yıl önce Türkiye'ye gelen ve Antakya'da yaşayan bir Filistinli de hayatını kaybetti

POSTA.COM.TR
Büyüdüğü Gazze'deki Cibaliye Mülteci Kampı'nda yıllarca kuşatma altında yaşayan ve bitmek tükenmek bilmez İsrail saldırılarından kurtulan Ahmed Alkhaldi’nin (Ahmed el-Haldi) bir barış yürüyüşünde öldürülmesi, Filistin'deki Dünya el-Vatan sitesine de haber oldu.

ANNESİ, ÖLDÜĞÜNE İNANAMADI


Ahmed'in babası Mahmud el-Haldi'nin, acı haberi Katar'da yaşayan bir arkadaşından aldığı ve Türkiye'deki Filistin Büyükelçiliği'nden teyit ettirdiği belirtildi. Barış Mitingi'ne katılmak üzere gittiği Ankara'da hayatını kaybeden Ahmed El-Haldi'nin öldüğüne inanamayan annesinin, 'Hayır o ölmedi. Yalan söylüyorlar" diyerek gözyaşı döktüğü ifade ediliyor.



GAZZE'YE DÖNÜP YUVA KURACAKTI


Babası, Dünya el-Vatan gazetesine yaptığı açıklamada, "Ahmed Gazze'ye dönüp evlenmek istiyordu. Buradaki evini ve ailesini çok özlemişti. Ancak Gazze'ye tek giriş-çıkış güzergahı olan Refah Sınır Kapısı'nın Mısır tarafından sürekli kapatılması nedeniyle bir türlü dönememişti... Şimdi tek isteğimiz cenazesinin Gazze'ye getirilmesi" dedi.

CENAZESİ GAZZE'YE GÖNDERİLECEK


Antakya Yaşam Hakkı Meclisleri üyesi olan ve burada Halkevi üyelerine Arapça ve İngilizce dersleri veren El-Haldi'nin cenazesinin ülkesine gönderileceği öğrenildi.