Gündem İsrail Büyükelçiliği önünde silah sesleri

İsrail Büyükelçiliği önünde silah sesleri

Paylaş
İsrail Büyükelçiliği önünde silah sesleri

Ankara'daki İsrail Büyükelçiliği önünde silah sesleri duyuldu. Tekbir getirerek bıçak ve çantayla Büyükelçilik binasına girmeye çalışan saldırgan, kapıdaki Türk koruma polisi tarafından ayağından vurularak etkisiz hale getirildi. Akli dengesinin yerinde olmadığı belirtilen zanlı Osman Nuri Çalışkan'ın "Ortadoğu'daki kanın durması için bu eylemi yaptım" dediği öğrenildi

Ankara Gaziosmanpaşa’da bulunan İsrail Büyükelçiliği önünden birkaç defa geçen saldırgan, daha sonra elinde bıçak ve bir çantayla tekbir getirerek binaya girmeye çalıştı. Kapıdaki Türk güvenlik görevlilerinin müdahale ettiği kişi bacağından vuruldu. Yaralı saldırganın hastaneyi kaldırıldığı öğrenildi.

POLİS, 'DUR VE BIÇAĞINI AT' DİYE BAĞIRDI

Öğle saatlerinde İsrail Büyükelçiliğinin önüne gelen zanlı Osman Nuri Çalışkan (41) gazete kağıdına sarılı bıçağı çıkararak 'Ortadoğu'ye değiştireceğim' diye bağırmaya başladı. Elçilikte görevli polisin "Dur ve bıçağını at" uyarısına aldırmayan şüpheli, ayağından vurularak etkisiz hale getirildi.




ANKARA VALİLİĞİ: ÖRGÜT BAĞLANTISI TESPİT EDİLEMEDİ; MECZUP GÖRÜNÜMLÜ

Ankara Valiliği de, İsrail Büyükelçiliği’ne girmek isteyen bıçaklı bir şahsın vurularak etkisiz hale getirilmesiyle ilgili açılamada bulundu. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, "21.09.2016 günü saat 12.10 sularında Osman Nuri Ç. isimli, 1975 Konya doğumlu, elinde 30 cm uzunluğunda bir bıçak ve çanta bulunan şahıs, İsrail Büyükelçiliği’ne doğru slogan atarak hareket halinde iken polisin ’dur’ ikazına uymayınca baldırından vurularak etkisiz hale getirilmiştir. Yapılan ilk incelemede Osman Nuri Ç.’nin meczup görünümlü olduğu, arşiv kaydı ve herhangi bir örgüt bağlantısı tespit edilememiştir. Konu ile ilgili araştırma ve soruşturma devam etmektedir" ifadelerine yer verildi.