Dünya 'İsrail jetleri Şam'ı vurdu'

'İsrail jetleri Şam'ı vurdu'

Paylaş
'İsrail jetleri Şam'ı vurdu'

İsrail savaş uçaklarının Suriye'yi vurduğu iddia edildi. Uluslararası haber ajansları Lübnan sınırında bir konvoyun hedef alındığını belirtirken, Suriye Devlet Televizyonu ise hedefin, Şam'daki bir askeri araştırma merkezi olduğunu öne sürdü

İsrail'e ait savaş uçaklarının, Suriye'nin başkenti Şam'ın banliyösünde bulunan bir askeri araştırma merkezini vurduğu iddia edildi.

Suriye Devlet Televizyonu, İsrail savaş uçaklarının, sabah saatlerinde, kuzeydeki Cebel Şeyh tepeleri üzerinden Şam'ın banliyösü Cemraya bölgesindeki askeri araştırma merkezine doğrudan saldırı düzenlediğini duyurdu.

Söz konusu merkezde savunmayı güçlendirme amaçlı çalışmalar yapıldığı ve gerçekleştirilen saldırıda iki görevlinin öldüğü, 5 kişinin de yaralandığı kaydedildi.

Haberde, Suriye ordusunun ''İsrail uçaklarının Lübnan'a giden askeri konvoya saldırı düzenlediğine'' ilişkin iddiaları yalanladığına da yer verildi.

Uluslararası haber ajansları, İsrail savaş uçaklarının, Lübnan hava sahasını geçerek, Suriye'den Lübnan'a doğru hareket eden bir araç konvoyunu vurduğuna yönelik haber geçmişti.

Haberde İsrail'in son dönemde Esad rejimine ait kimyasal silahların Lübnan'daki Hizbullah'ın eline geçmesinden çekindiği ve alarmda olduğu ifadeleri yer almıştı.

BİR HAFTADA 12 İHLAL

Lübnan ordusundan bugün yapılan açıklamada ise, dün gece İsrail savaş uçaklarını hava sahalarını ihlal ettiği vurgulandı. Açıklamada, 4 İsrail hava uçağının Lübnan'ın güney kıyısındaki Nakura kasabası yakınlarında saatlerce hava sahası ihlalinde bulunduğu belirtildi.

Lübnan ordusunun açıklamasında, son bir hafta içinde 12 İsrail savaş uçağının Lübnan hava sahasını ihlal ederek, Lübnan-Suriye sınırı üzerinde uçtuğu da ifade edildi.

İsrail ordusu ise bu yöndeki haberlerle ilgili şu ana kadar bir açıklama yapmadı.

ntv

Haberin Devamı