Dünya İsrail suikast uçağı kelle aldı!

İsrail suikast uçağı kelle aldı!

Paylaş
İsrail suikast uçağı kelle aldı!

Türkiye üzerinden uçarak Macaristan'a suikast amacıyla inen İsrail casus uçağı Macar müdürü de işinden etti

Macaristan’da, iki İsrail casus uçağının suikast amacıyla inişine izin vermekle suçlanan Hava İşleri Dairesi Müdürü görevden alındı.

Bir Suriye vatandaşının öldürülmesiyle ilgili olarak Macaristan’ın başkenti Budapeşte’deki Uluslararası Ferihegy Havalimanı’na iki İsrail casus uçağının indiğine ilişkin iddiaların yankılar sürüyor. Ulaştırma Bakanı Peter Honig, Macaristan Ulaştırma Kurumuna bağlı olan Hava İşleri Dairesi Müdürü Jozsef Vago’yu görevden aldığını ve olayın aydınlatılması için soruşturma başlattığını açıkladı.

YÖNETMELİKLERE AYKIRI İNİŞ İZNİ

Honig, Jozsef Vago’nun İsrail askeri uçaklarının inmesiyle ilgili Macaristan Savunma Bakanlığını haberdar etmeden yönetmeliklere aykırı olarak iniş izni verdiği gerekçesiyle görevden aldığını söyledi. Macaristan medyası, 17 Mart günü iki İsrail casus uçağının Savunma Bakanlığı'nın izni ve haberi olmadan Budapeşte havaalanına indiğini ve bir Suriyeliye suikast düzenlediğini öne sürmüştü.

TRAFİK IŞIKLARINDA VURDULAR

Gözetleme cihazlarıyla donatılmış iki uçağın Türkiye, Bulgaristan ve Romanya üzerinden Budapeşte’deki uluslararası Ferihegy havaalanına indikten bir süre sonra, 20 yıldır Macaristan’da yaşayan, Filistin’e silah sattığı belirtilen 52 yaşındaki Suriye vatandaşı Trache Bassam, kırmızı ışıkta beklerken aracının içinde kurşunlanarak öldürülmüş, Bassam’ın yanındaki siyah çanta da cinayetten sonra ortadan kaybolmuştu.

'DİPLOMATİK GÖREV'

Macar basını, İsrail casus uçaklarıyla gelenlerin suikastın ardından tekrar uçaklarla ülkeden ayrıldıklarını savunmuştu. Savunma Bakanı İmre Szekeres, İsrail uçaklarının ülkeye geldiğinden bakanlığın haberi olmadığını, olayın aydınlatılması için soruşturma başlattıklarını açıklamış, Başbakan Gordon Bajnai de olayın bir an önce aydınlatılması için soruşturma talimatı vermişti. Macaristan Dışişleri Bakanlığı ise İsrail savaş uçaklarına "diplomatik görev" çerçevesinde iniş izninin kendileri tarafından verildiğini bildirmişti.

AA

Haberin Devamı