Dünya İsrail'de olay fotoğraf!

İsrail'de olay fotoğraf!

Paylaş
İsrail'de olay fotoğraf!

İsrail ordusunda 'Keskin Nişancı Birliği'nde görevli bir askerin, silahıyla Filistinli bir çocuğu hedef alan fotoğrafı Instagram'da yayınlanması tüm dünyada tepki çekti. İsrail ordusu soruşturma başlattı

İsrail ordusunda "Keskin Nişancı Birliği'nde görevli 20 yaşındaki bir askerin, silahıyla Filistinli bir çocuğu hedef alan fotoğrafı, fotoğraf paylaşım sitesi Instagram'da yayınlaması gözleri bir kez daha işgal altındaki topraklara çevirdi. İsrailli askerin fotoğrafı Instagram'daki sayfasında paylaşmasının ardından "Elektronik İntifada" ve İsrail'in işgaline muhalif birçok internet sitesi, yayınlanan fotoğrafa dikkat çekerek, tepki gösterdi. Instagram'da Filistinli çocuğun hedef alındığı fotoğrafa bir tepki de, İsrailli emekli ordu çalışanlarının kurduğu "Breaking the Silence" (Sessizliği Bozmak) isimli örgütten geldi.

Haberin Devamı

'İŞGAL İŞTE BU'

İsrailli eski askerlerin işgal altındaki Filistin topraklarındaki itiraflarını yayımlayarak ismini duyuran "Breaking the Silence" adlı insan hakları örgütü, "İşgal işte bu" açıklaması yaptı. "Breaking the Silence" sosyal paylaşım sitesi Facebook sayfasında, 2003 yılında İsrailli bir askerin benzer bir fotoğrafını hatırlatarak şu açıklamayı yaptı: "İsrailli bir askerin bir çocuğu hedef alarak, fotoğraf çekmesi, güçlünün başkalarını kontrol altında tutma duygusunu gösteriyor. 10 yıl geçti. Araçlar ve uygulamalar değişti, bir fotoğrafı paylaşma mecrası değişti. Ancak aşırı güvenin getirdiği insan hayatını hiçe sayma ve insan onurunu ayaklar altına alma duygusu değişmedi."

'SORUŞTURMA BAŞLATTIK'

Haberin Devamı

"Keskin Nişancı Birliği"nde görevli askerin yayınladığı fotoğrafla ilgili bir açıklama da İsrail ordusundan geldi. İsrail ordusundan yapılan açıklamada, İsrailli askerin davranışının, İsrail Silahlı Kuvvetleri'nin değerleriyle uyuşmadığı belirtildi. Açıklamada, İsrailli askerin bağlı olduğu birliğin komutanının olaydan haberdar edildiği ve konu hakkında soruşturma başlatıldığı vurgulandı.

BENZER OLAYA 14 GÜN HAPİS

İsrailli başka bir askerin, kelepçeli ve gözleri bağlı Filistinli tutuklularla birlikte çektiği bir fotoğrafı Facebook'ta paylaşması ise, İsrail ordusu tarafından cezalandırılmıştı. İsrail askeri mahkemesi, Facebook'ta fotoğrafı paylaşan askere 14 gün hapis cezası vermiş ve fotoğrafın kaldırılmasına karar vermişti.

ntvmsnbc