Dünya İsrail'den Türkiye'ye tehdit gibi uyarı

İsrail'den Türkiye'ye tehdit gibi uyarı

Paylaş
İsrail'den Türkiye'ye tehdit gibi uyarı

İsrail ile Türkiye arasındaki diplomatik kriz her geçen gün biraz daha derinleşirken İsrail'den tehdit gibi bir uyarı geldi

İsrailli yetkililer Türkiye’nin hava sahasını İsrail askeri uçaklarına kapatmasına sert tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Üst düzey İsrailli bir yetkili İngiliz Sky News televizyon kanalına Türkiye’nin iki ülke arasındaki krizi daha da derinleştirmeden önce iki kez düşünmesi gerektiğini söyledi.

Yetkili, “Türkiye gerginliği tırmandırma yolunu seçmiş görünüyor ve bu hiç kimsenin menfaatine değildir. Eğer ilişkileri tamamen koparmak için bahane arıyorlarsa bu Türkiye’nin Ortadoğu’daki durumuna zarar verir” dedi.

ADINI AÇIKLAMADI

Adı açıklanmayan İsrailli yetkili Sky News kanalına, “Askeri alanda işbirliği daima her iki ülkenin de menfaatleri doğrultusunda yürütülmüştür ve bunun değişmesi için bir neden yoktur” dedi.

Yetkili Türk hükümetine yaptığı çağrıda Sovyetler Birliği’nin başına gelenleri hatırlattı ve, “Sovyetler Birliği de 1967 yılında İsrail’e sırtını dönmüştü ama daha sonra bölgede etkinliğini kaybedince buna pişman oldu” iddiasında bulundu.

Haberin Devamı

Türkiye İsrail ordusu yetkililerini Polonya’da bulunan Auscwitz’de düzenlenen bir anma törenine götürmek üzere hava sahasını kullanmak isteyen bir İsrail askeri uçağına geçiş izni vermemişti.

Bunun dışında en az bir İsrail askeri uçağının daha geri çevrildiği tahmin edilirken, Türkiye bundan böyle İsrail askeri uçaklarının hava sahasını kullanmasını duruma göre değerlendirileceğini açıklamıştı.

(CNNTÜRK)