Ekonomi İşsizlik Sigortası Fonu'ndan yüklü döviz satışı

İşsizlik Sigortası Fonu'ndan yüklü döviz satışı

Paylaş
İşsizlik Sigortası Fonu'ndan yüklü döviz satışı

İşsizlik Sigortası Fonu'ndan son iki günde yaklaşık 165 milyon dolarlık döviz satışı yapıldığı açıklandı. Piyasaya müdahale yorumlarına ise Kurum'dan yanıt geldi

İŞKUR Genel Müdürü Mustafa Kemal Biçerli, İşsizlik Sigortası Fonu’ndan son iki günde yaklaşık 165 milyon dolarlık döviz satışı yapıldığını belirterek, bunun, Merkez Bankasının isteği doğrultusunda değil, fonun karlılığının korunması amacıyla gerçekleştirildiğini bildirdi.

Haberin Devamı

Biçerli, fonun karlılığı korumak için zaman zaman ekonomik konjonktürü de takip ederek döviz satışı yaptıklarını söyledi.

Döviz satışına İŞKUR Yönetim Kurulunun karar verdiğini vurgulayan Biçerli, "Kamuoyunda bu Merkez Bankasının desteklenmesi gibi algılanıyor. Merkez Bankasının isteği doğrultusunda böyle bir olay olmamıştır" diye konuştu.

İŞKUR uzmanlarının fonun karlılığı konusunda piyasayı izlediğini ve buna göre hareket edildiğini belirten Biçerli, son iki günde fondan yaklaşık 165 milyon dolarlık döviz satışı yapıldığını bildirdi.

Biçerli, döviz alım satımının, ekonomideki gelişmelere göre fonun karlığını korumacıyla yapılan rutin bir işlem olduğunu kaydetti.